Kapitán národního týmu Červenka se vrací do Čech, osmatřicetiletý útočník se upsal Pardubicím

Kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka se po osmi letech vrací do Česka. Jako novou posilu představily osmatřicetiletého útočníka Pardubice. Dvojnásobný mistr světa měl přitom ještě na příští sezonu smlouvu ve švýcarském týmu Rapperswil-Jona, kde byl také kapitánem. Dynamu se Červenka upsal na dva roky.

Pardubice (Aktualizováno: 18:48 15. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka se blýskl čtyřmi asistencemi

Roman Červenka | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Samozřejmě se těším. Je to nová výzva, kterou člověk vždycky potřebuje. Pokusíme se naplnit cíl, který tady je,“ uvedl Červenka, jenž vedl národní tým v květnu na domácím šampionátu v Praze a Ostravě.

Jak potvrdil majitel pardubického klubu Petr Dědek, součástí dohody s Rapperswilem bylo i odstupné.

„Dynamo je ambiciózní klub s velkou historií, hrály tady legendy a velké osobnosti. Jsem rád, že Roman se rozhodl u nás podepsat a bude toho součástí, protože on je také legendou. Mám z toho velkou radost, že má tu ambici s námi vítězit,“ pochvaloval si Dědek.

O možnosti Červenku získat začal uvažovat právě během domácího mistrovství světa. „S Romanovým agentem jsme dali v průběhu šampionátu první řeč. Pro český tým odváděl nadstandardní práci. A když pak Roman řekl, že by se tomu nebránil, tak jsme to rozjeli. Všem stranám to dávalo smysl a díky tomu ho teď máme tady u nás v Pardubicích,“ uvedl Dědek.

Druhá posila

Pro ambiciózní Východočechy, kteří po loňském bronzu zůstali letos jedinou výhru od kýženého titulu, je Červenka druhou velkou letní posilou. Před měsícem podepsal s Dynamem dlouhodobý kontrakt po návratu ze zámoří jiný reprezentační útočník Jiří Smejkal.

„I když to pro ně také nebylo jednoduché, Rapperswil nám za všechno, co tam Roman odvedl, vyšel vstříc. Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat. Ohledně dalších možných posil mohu říct, že nějaké místo tam ještě je, ale na druhou stranu jsme moc spokojení za to, co se nám podařilo dotáhnout k dohodě a jaké hráče jsme přivedli,“ konstatoval sportovní ředitel klubu Petr Sýkora.

Reakce Jágra

Roman Červenka odehraje za Pardubice premiérové extraligové utkání 18. září proti Kladnu. To nenechává klidným ani Jaromíra Jágra, který by v sestavě Rytířů neměl chybět. Na videu, které Jágr zveřejnil na Instagramu, hecuje svého kamaráda a směje se santovskou čepicí na hlavě.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme