Vaření a jídlo

Nejnovější zprávy

Padající dezert

Salzburg| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Salcburská gastronomie stojí na pomezí dvorské elegance a alpské selskosti. Oproti zbytku Rakouska je tu více sýrů, selských bramborových a moučných jídel, více vlivů z Bavorska a Tyrol.

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

O bambusu a gastronomii

V některých čínských venkovských oblastech platilo, že kdo měl u domu hustý bambusový háj, byl považován za pohostinného. Bambus totiž poskytoval materiál na misky, hůlky, pařáky i obaly na jídlo.

O Kanálu a makrele

Brighton| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

V Čechách jsme si makrelu oblíbili jako studený pokrm, často jen s chlebem, ale i v salátech a pomazánkách. Je skvělá a její použití je tak rozmanité, že se snad ani nedá vyčerpat.