Cyklistu Petra Vakoče srazilo nákladní auto. Se zlomenými obratli ho převezli do nemocnice

Českého cyklistu Petra Vakoče z týmu Quick-Step na zimním soustředění v Jižní Africe, kde se spolu s týmem připravoval na novou sezónu, srazilo nákladní auto. Při pádu si zlomil obratle a čeká jej operace. Spolu s Vakočem se zranil i jeho kolega z belgického týmu Laurens De Plus.

Kapské Město Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Petr Vakoč

Cyklista Petr Vakoč | Foto: Facebook Petra Vakoče

Pro Petra Vakoče vysokohorské soustředění před novou cyklistickou sezonou skončilo předčasně. Při tréninkové vyjížďce jej spolu s kolegou De Plusem z belgického týmu Quick-Step srazilo nákladní auto. Vakoč byl převezen do nemocnice se zlomenými obratli, kde jej čeká operace.

Jak informují oficiální stránky Vakočovy belgické stájek incidentu došlo během čtvrtečního odpoledne. Český jezdec trénoval spolu s Laurensem De Plusem a Bobem Jungelsem, když je srazilo zezadu se blížící nákladní auto.

De Plus utrpěl pohmožděniny a k jeho propuštění z nemocnice by mělo dojít brzy, nejspíše v příštích několika dnech. Vakoč vyvázl z incidentu podstatně hůře. Má několik zlomených obratlů a v pátek večer podstoupí operaci.

„Byli jsme venku a trénovali, když jsem znenadání uslyšel hlasitý zvuk a vzápětí viděl, jak jsou Laurens a Petr na zemi. Náklaďák jsem neviděl, ale musel je trefit levou přední částí vozu. Neodvážil jsem se s nimi hýbat. Doufám, že se z toho brzy dostanou,“ popisuje na stránkách Quick-Stepu celou událost Bob Jungels, který vyvázl bez zranění.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme