Máme motivaci skončit co nejlépe v historii českého či československého basketbalu, říká Satoranský

O medaile už čeští basketbalisté na mistrovství světa v Číně hrát nebudou, ale i tak mají po čtvrtfinálové porážce s Austrálií motivaci do dalších dvou zápasů. Pokusí se totiž vylepšit nejlepší československé umístění v historii šampionátů, a tím je šesté místo.

Šanghaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský si zpracovává míč v zápase s Austrálií

Tomáš Satoranský si zpracovává míč v zápase s Austrálií | Foto: Václav Mudra/ ČBF | Zdroj: ČBF/Václav Mudra

„Austrálie byla prostě lepší. My jsme věděli, že tady asi dříve nebo později narazíme na nějaký strop, který přišel,“ přiznává po dvanáctibodové prohře s Australany křídelník Vojtěch Hruban.

Mezi čtyři nejlepší celky mistrovství světa v Číně už čeští basketbalisté neprošli, a protože o medaile budou bojovat i dva celky z Evropy, v nadcházejících utkáních o 5. až 8. místo nejen Čechům už o přímý postup na olympiádu nepůjde.

„To jsme bohužel věděli už před zápasem, že Francouzi vyřadili obhájce titulu Američany a doplnili Španěly. Ale i tak jsou před námi ještě dvě utkání, ve kterých budeme mít o co hrát. A i když skončíme osmí, tak to pro nás bude skvělý výsledek,“ říká při premiérové účasti českých basketbalistů v samostatné historii mezi elitou jejich izraelský trenér Ronen Ginzburg.

Dosud nejlepším československým umístěním v historii šampionátů je šestá příčka z roku 1970. A právě tu stále ještě můžou současní basketbaloví reprezentanti vylepšit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští basketbalisté mají pro utkání proti Polsku jasnou motivaci

„Nebyl to cíl. Ten byl dostat se do semifinále. Teď jsme ale v pozici, že máme tuto motivaci, abychom skončili co nejlépe v historii českého, potažmo československého basketbalu, což je obrovské. Proti Polsku jsme dvakrát vyhráli v přípravě a neporazitelnost proti nim si budeme chtít udržet,“ dodává hlavní hvězda národního týmu Tomáš Satoranský po porážce s Austrálií a před zápasem s Polskem.

K tomu se svými spoluhráči nastoupí přesně po 24 hodinách od předchozího rozskoku. Tedy ve čtvrtek v 15 hodin. Psaný online přenos můžete sledovat na webu iROZHLAS.cz.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme