Satoranského čeká vyjednávání o nové smlouvě. ‚Jeho styl se v NBA líbí,‘ říká agent

Tomáš Satoranský má za sebou svoji třetí a nejlepší sezonu v basketbalové NBA. A před sebou perné léto. Čekají ho totiž jednání o nové smlouvě. Jestli bude pokračovat ve Washingtonu, by mohlo být jasno nejdřív začátkem července.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Myslím, že jsem během posledních dvou sezon udělal dost. Teď se budu snažit odpočívat, pak se zapojím do individuálního tréninku a budu s agentem řešit, jaká je pro mě situace do budoucna,“ řekl Radiožurnálu po základní části NBA smlouvy Tomáš Satoranský.

2:15

Tým si nesednul, jak by měl, hodnotí sezonu Satoranský. Washington prohrál i poslední zápas

Číst článek

V NBA mu ve Washingtonu Wizards skončila nováčkovská smlouva a v létě se bude jednat o novém kontaktu. Za Tomáše Satoranského bude vést jednání agent Phillip Parun.

„Tomáš odehrál nejúspěšnější sezonu v NBA, takže si myslím, že má dobrou vyjednávací pozici,“ tuší agent.

Ve hře je i setrvání ve Washingtonu, jenže v klubu, ve kterém se Satoranský do NBA dostal, proběhly velké změny. „Vyhodili jsme našeho generálního manažera, takže je hodně nejistá situace všech lidí. Uvidíme, co udělá vedení,“ doplňuje čtvrtý Čech, který se mezi smetánku do basketbalové NBA dostal.

A zdá se, že za sebou nechá největší stopu. „Úplně od nuly se nejede. Je tu hodně lidí, co už mě zná a v NBA se ‚volní agenti‘ řeší až v červenci. A samozřejmě tvrdě,“ říká Satoranský.

Sezona pro novináře

Jeho slova potvrzuje i Phillip Parun - český agent žijící v USA: „Týmy NBA mají zakázané do července vyjednávat s hráči. Od teď do července tomu v angličtině říkáme ‚rumour time.‘ Bude hodně neověřených zpráv, je to dobrá sezona pro novináře. To zásadní se bude dít v červenci a jsou jen indikace, že Tomášův herní styl se v NBA líbí.“

Sám Tomáš Satoranský Parunovi žádný seznam s preferencemi nebo finančními podmínkami nedal, rozhodovat se bude až pak, podle toho, co mu přistane na stole.

„Finance hrají určitě velkou roli. Je mi 27 a mám rodinu, takže priority jsou jiné, než když mi bylo 18. Pak jsou menší priority a když budou nabídky podobné, budu se jimi řídit,“ prozrazuje Tomáš Satoranský.

Jasno o své budoucnosti by chtěl mít Satoranský v červenci co nejdřív, aby se mohl připojit do přípravy národního týmu a soustředit se na zářijové mistrovství světa.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme