Na tenisovém turnaji v Dubaji postupují Berdych, Rosol i Štěpánek

Tři čeští daviscupoví reprezentanti postoupili do 2. kola tenisového turnaje v Dubaji. Tomáš Berdych porazil Rumuna Copila 6:3 a 6:4, Lukáš Rosol vyřadil Němce Brandse 7:6 a 6:4 a Radek Štěpánek si poradil s Američname Russellem 5:7, 6:3 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji během vyhraného zápasu s Rumunem Copilem

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji během vyhraného zápasu s Rumunem Copilem | Zdroj: Reuters

Šestý hráč světa Berdych před týdnem získal titul v Rotterdamu a pohodu si přenesl i do Dubaje, kde obhajuje finálovou účast. Třetí nasazený Čech zdolal na úvod turnaje s dotací přes dva miliony dolarů rumunského kvalifikanta za 78 minut a připsal si osmou výhru za sebou od vyřazení v semifinále Australian Open.

Soupeřem rodáka z Valašského Meziříčí bude Ukrajinec Segrej Stachovský. 88. hráč žebříčku ATP porazil Chorvata Ivana Dodiga.

Po sedmi týdnech a pěti porážkách za sebou se dočkal druhého vítězství v sezoně Rosol, který Brandsovi oplatil mu loňskou porážku z Düsseldorfu. O čtvrtfinále bude český tenista bojovat s Rusem Tursunovem, který právě v lednu v druhém kole v Sydney odstartoval Rosolovu neúspěšnou sérii.

První zápas na okruhu ATP od Australian Open odehrál Štěpánek, který od vyřazení v prvním kole melbournského grandslamu absolvoval pouze vítězný daviscupový duel proti Nizozemsku v Ostravě. Pětatřicetiletý reprezentanta čeká v dalším kole zápas s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem ze Švýcarska.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 359 935 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Copil (Rum.) 6:3, 6:4
Rosol (ČR) - Brands (Něm.) 7:6 (7:4), 6:4
Štěpánek (ČR) - Russell (USA) 5:7, 6:3, 6:1
Južnyj (6-Rus.) - Przysiezny (Pol.) 6:3, 6:4

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme