SPORT | Rychlé zprávy

Pondělí 20. 5. 2024

Kazachstán zachráněn

Hokejisté Kazachstánu porazili v přímém souboji o udržení elitní kategorie mistrovství světa Polsko 3:1. Zápas v Ostravě rozhodli ve třetí třetině.

Kouč Slot do Liverpoolu

Liverpool oficiálně potvrdil příchod trenéra Arneho Slota jako nástupce Jürgena Kloppa. Podle klubového webu se dosavadní kouč fotbalistů Feyenoordu funkce ujme od 1. června po získání pracovního povolení.

Stoprocentní Švédové

Švédové naplno bodovali i v šestém zápase a potvrdili vítězství ve skupině. Při vítězství 3:1 proti Francii rozhodl Karlsson.

Střelci zlatí na ME

Střelci Jan Palacký, Jiří Lipták a Pavel Vaněk získali na mistrovství Evropy zlato v soutěži trap trio. Čeští reprezentanti, kteří v Lonatu suverénně ovládli dopolední kvalifikaci, ve finále porazili britský tým.

Wirtz nejlepší hráč bundesligy

Záložník mistrovského Leverkusenu Florian Wirtz získal v hlasování fanoušků, klubů a odborníků ocenění pro nejlepšího fotbalistu uplynulého ročníku německé ligy.

Lindgren posílí USA

Hokejisty Spojených států amerických posílil na mistrovství světa v Ostravě brankář Charlie Lindgren z Washingtonu. Na soupisce nahradil Alexe Lyona, který se zranil ve druhém utkání turnaje proti Německu.

Pastrňák a Zacha v Praze

Útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou z Bostonu se dnes připojili k hokejové reprezentaci na mistrovství světa v Praze. V úterním utkání proti Kanadě, jímž český tým uzavře program základní skupiny A, chtějí oba nastoupit.

Trenér Guardiola na odchodu?

Španělský trenér Manchesteru City Josep Guardiola připustil, že příští sezona může být v týmu úřadujícího anglického mistra jeho poslední. U Citizens, které od roku 2016 dovedl k šesti titulům a triumfu v Lize mistrů, mu vyprší smlouva. Řekl to v nedělním rozhovoru s televizní stanicí Sky Sports krátce po zisku čtvrtého primátu v řadě.

Golfistka Kordová má šestý titul

Americká golfistka Nelly Kordová vyhrála turnaj LPGA v Jersey a při svém sedmém letošním startu získala už šestý titul. O vítězství na Americas Open se světová jednička ve druhé polovině závěrečného kola přetahovala s Australankou Hannah Greenovou, kterou nakonec se skóre 274 porazila o jedinou ránu.

Raducanuová vynechá Roland Garros

Britská tenistka Emma Raducanuová se odhlásila z grandslamového Roland Garros, kde měla tento týden bojovat o postup do hlavní soutěže v kvalifikaci. Vítězka US Open z roku 2021 se chce věnovat přípravě na další část sezony. Hlavní soutěž Roland Garros startuje na pařížské antuce 26. května.

Schauffele vytvořil rekord PGA

Americký golfista Xander Schauffele vyhrál PGA Championship a ve třiceti letech získal svůj první titul z turnajů kategorie major. Rodák ze San Diega navíc obešel hřiště v klubu Valhalla v Louisville s výsledkem 21 ran pod par, což je rekordní skóre na majorech.

Neděle 19. 5. 2024

Citizens slaví jubilejní titul

Fotbalisté Manchesteru City jsou podesáté mistry anglické ligy. Domácím vítězstvím 3:1 nad West Hamem stvrdili v posledním kole zisk čtvrtého titulu v řadě, což se svěřencům Pepa Guardioly podařilo v historii Premier League jako prvním

USA - Kazachstán 10:1

Hokejisté Spojených států amerických deklasovali na mistrovství světa v Ostravě Kazachstán 10:1 a po čtvrté výhře mají blízko k postupu do čtvrtfinále.

Rakousko - Norsko 4:1

Hokejisté Rakouska vyhráli na mistrovství světa v Praze nad Norskem 4:1 a se sedmi body se posunuli ve skupině A na čtvrté místo před Finsko, s kterým mají lepší vzájemný zápas.

Pastrňák a Zacha míří do Prahy

Útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou z Bostonu prošli v týmu Bruins výstupní zdravotní prohlídkou a posílí české hokejisty na mistrovství světa v Praze. K mužstvu kouče Radima Rulíka by se měli připojit v pondělí.

Verstappen vítězí v Imole

Nizozemský jezdec Max Verstappen z Red Bullu vyhrál po napínavém závěru potřetí za sebou Velkou cenu Emilie-Romagny a navýšil náskok v čele šampionátu formule 1.

Úmrtí Mráze

Krátce před 83. narozeninami zemřel v Kostarice bývalý československý fotbalový reprezentant a stříbrný olympijský medailista z Tokia 1964 Ivan Mráz.

Satková stříbrná na ME

Vodní slalomářka Gabriela Satková získala po úpravě výsledků stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v Tacenu na kánoi. Vyhrála Němka Herzogová.

Satková míří na olympiádu

Gabriela Satková jako jediná česká kanoistka postoupila do finále mistrovství Evropy ve slalomu a zajistila si účast na olymoijských hrách. V kvalifikaci se dělila o 7. místo.

Ondra třetí v kvalifikaci

Lezec Adam Ondra obsadil v Šanghaji v první ze dvou kvalifikačních soutěží o olympijské hry třetí místo a výrazně se přiblížil účasti v Paříži.

Usyk mistrem v těžké váze

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk je po čtvrtstoletí prvním absolutním mistrem světa v těžké váze. V titulovém zápasu v Rijádu mezi dosud neporaženými soupeři porazil Usyk na body Brita Tysona Furyho a sjednotil mistrovské pásy čtyř hlavních organizací.

Sobota 18. 5. 2024

Čeští volejbalisté porazili Estonsko

Volejbalová reprezentace vyhrála úvodní utkání zlaté Evropské ligy. Estonce porazili 3:0 na sety.

Slavia ve 3. předkole

Slavia začne kvalifikaci do Ligy mistrů až ve třetím předkole. Atalanta si totiž zajistila účast v neprestižnější kontinentální soutěži umístěním v lize, stejně tak Leverkusen. Pražané se tak už nemusí ohlížet na výsledek finále Evropské ligy.

Volejbalistky porazily Rumunsko

České volejbalistky v zápase zlaté Evropské ligy porazily Rumunsko 3:1 na sety. Po dvou utkáních tak stále drží stoprocentní bilanci.

Mostecké házenkářky slaví titul

Házenkářky Mostu slaví desátý titul české extraligy. Doma sice prohráli s Kynžvartem 26:27, před týdnem na palubovce soupeře ale zvítězili 25:20 a dvojzápas tak ovládli.

Ganna ovládl časovku

Časovku na Giro d'Italia ovládl domácí závodník Filippo Ganna. Druhého Tadeje Pogačara porazil o 29 vteřin, Slovinec ale stále vede celkové pořadí. Josef Černý dojel 16., Jan Hirt 50.

De Zerbi končí v Brightonu

Italský trenér Roberto De Zerbi po sezoně skončí na lavičce fotbalového Brightonu. Podle klubového prohlášení na jihu Anglie končí po vzájemné dohodě.

Pátek 17. 5. 2024

Nečas posílí český tým

České hokejisty posílí na domácím mistrovství světa v Praze útočník Martin Nečas z Caroliny. Hurricanes skončila sezona NHL. K národnímu týmu by se měl Nečas připojit v sobotu.

Van Persie trenérem Heerenveenu

Bývalý útočník Arsenalu nebo Manchesteru United Robin van Persie se stane novým trenérem nizozemského Heerenveenu. S klubem podepsal dvouletou smlouvu. Pro van Persieho jde o první angažmá v roli hlavního trenéra na nejvyšší úrovni.

Golfista Scheffler zatčen

Světová golfová jednička Scottie Scheffler byla před 2. kolem majoru PGA Championship zatčena. Podle ESPN Scheffler nerespektoval pokyny policistů zasahujících u nehody před golfovým klubem. Začátek 2. kola je kvůli nehodě odložen.