SPORT | Rychlé zprávy

Pátek 26. 7. 2024

První dopingový případ

Mezinárodní testovací agentura (ITA) dnes uvedla, že judista Sadžád Sahin z Iráku byl v Paříži v úterý pozitivně testován na anabolické steroidy metandienon a boldenon. Jedná se tak o první dopingový případ těchto olympijských her.

Černý ve Skotsku

Šestadvacetiletý fotbalový reprezentant Václav Černý odešel z Wolfsburgu do Rangers. Ve skotském klubu podepsal smlouvu na roční hostování, na oficiálním webu už zapózoval s novým dresem.

Ondřej Kaše prodloužil v Litvínově

Hokejista Ondřej Kaše bude i v příští sezoně oblékat dres Litvínova. Mistr světa měl nabídky ze zahraničí i NHL, nakonec ale bude pokračovat v extraligovém klubu.

Dánskou cyklistku srazilo auto

Devatenáctiletou dánskou cyklistku Solbjörk Minke Andersonovou při tréninku srazilo auto a na olympijské hry do Paříže neodletí. Po nehodě má zlomenou klíční kost.

Čtvrtek 25. 7. 2024

Šafářová ve čtyřhře do finále

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová se v Praze dostaly do finále čtyřhry. Italsko-belgický pár Rosatellová, Zimmermannová porazily 6:2, 6:2.

Debut Adama Li na olympiádě

Český lukostřelec Adam Li při debutu na olympijských hrách obsadil v Paříži v kvalifikaci 61. místo. S Marií Horáčkovou do osmifinále mixu neprošli.

Jemelka prodloužil v Plzni

Obránce Václav Jemelka prodloužil s fotbalisty Plzně smlouvu o dva roky. Západočeský klub o podpisu s devětadvacetiletým hráčem informoval na svém webu.

Samson vzdala v semifinále

Šestnáctiletá tenistka Laura Samson si finále turnaje WTA v Praze nezahraje. Duel s Magdalenou Frechovou vzdala kvůli zranění za stavu 6:3, 0:6, 2:4.

Horáčková 31. v kvalifikaci

První česká sportovkyně v akci na OH v Paříži Marie Horáčková skončila 31. v kvalifikaci lukostřelkyň. Korejka Lim Si-hjon vytvořila světový rekord.

Utkání hvězd pro výběr z mexické ligy

Výběr fotbalistů zámořské ligy MLS druhým rokem po sobě prohrál vysoko Utkání hvězd. Po loňském debaklu 0:5 od Arsenalu ve středu v Columbusu zvítězili jasně 4:1 hráči výběru mexické ligy.

Úterý 23. 7. 2024

Sparta porazila 2:0 Shamrock

Fotbalisté Sparty vyhráli v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers 2:0. V prvním poločase se trefil Veljko Birmančevič, konečný výsledek stanovil po přestávce Tomáš Wiesner.

Krejčíková a Siniaková postupují

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v generálce na olympijské hry v Paříži porazily na turnaji WTA v Praze v 1. kole pár Samson, Jamrichová 6:3, 6:4.

V roce 2025 olympijské hry v esportu

Saúdská Arábie bude v roce 2025 hostit premiérový ročník olympijských her v esportu. Nedávné doporučení exekutivy Mezinárodního olympijského výboru v úterý schválil kongres v Paříži.

Samson zdolala Siniakovou

Šestnáctiletá tenistka Laura Samson zdolala nečekaně na turnaji v Praze nasazenou dvojku Kateřinu Siniakovou 1:6, 7:5, 6:3 a prošla do čtvrtfinále.

Binotto povede stáj Sauber

Bývalý šéf Ferrari Mattia Binotto povede od 1. srpna ve formule 1 tým Sauber. Stáj, z níž se od roku 2026 stane tovární tým Audi, v úterý zároveň oznámila, že naopak končí dosavadní členové vedení Oliver Hoffmann a Andreas Seidl.

Poborský v disciplinární komisi LFA

Ligový výbor jednomyslně schválil nové složení disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, mezi zvolenými členy je i Karel Poborský.

Pejšová podepsala v Bostonu

Nejvýše draftovaná Evropanka v červnové volbě hokejistek v zámořské profesionální PWHL Daniela Pejšová podepsala ve svém novém klubu Bostonu tříletou smlouvu. Jednadvacetiletá obránkyně bude hráčkou letošního finalisty premiérového ročníku soutěže do konce sezony 2026/27.

Covid u vodních pólistek Austrálie

V australském týmu vodních pólistek se krátce před začátkem olympijských her v Paříži objevil koronavirus. Pozitivní test na covid měla v pondělí nejmenovaná hráčka. Skončila proto v olympijské vesnici v karanténě, její tzv. blízké kontakty lékaři sledují a testují.

Utkání hvězd bez Messiho

Argentinský fotbalista Lionel Messi přijde v zámořské MLS o Utkání hvězd. Kapitán úřadujících mistrů světa nestihl doléčit kotník, který si poranil před týdnem ve vítězném finále jihoamerického šampionátu proti Kolumbii.

Pondělí 22. 7. 2024

Columbus má nového trenéra

Hokejový Columbus Blue Jackets povede v nové sezoně Dean Evason. Minulou sezonu začal na střídačce Minnesoty. Na konci listopadu byl však kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán. S Columbusem podepsal víceletou smlouvu.

Předkola evropských pohárů

Své soupeře pro předkola evropských pohárů znají i zbylé tří české týmy. Plzeň ve 3. předkole Evropské ligy narazí na ukrajinský Kryvbas, ve stejné fázi kvalifikace Konferenční ligy čeká na Baník Ostrava v případě postupu vítěz dvojutkání FC Kodaň s Bruno's Magpies z Gibraltaru, na Mladou Boleslav pak lepší ze souboje izraelského Hapoelu Beer Ševa a Černo More Varna z Bulharska.

Los předkola Ligy mistrů

Fotbalisté Slavie se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s belgickým týmem Union Saint-Gilloise. Dvojzápas začnou 6. nebo 7. srpna doma, odvetu odehrají o týden později venku. Druhý celek z pražských "S" Sparta v případě postupu z 2. předkola přes Shamrock narazí na vítěze duelu mezi rumunským FCSB a Maccabi Tel Aviv.

Muchová na titul nedosáhla

Tenistka Karolína Muchová nestačila ve finále na antuce v Palermu na Číňanku Čeng Čchin-wen a na druhý titul na okruhu nedosáhla.

Neděle 21. 7. 2024

Melichová ovládla Ladies European Tour

Česká golfistka Jana Melichová vyhrála turnaj v nizozemském Hilversumu a získala druhý titul na Ladies European Tour. Předloni ovládla ještě jako amatérka Czech Ladies Open v Berouně.

Kajakářka Betlachová zlatá na MS U23

Kajakářka Barbora Betlachová se stala v Plovdivu mistryní světa v rychlostní kanoistice v kategorii do 23 let na olympijské trati 500 metrů.

Basketbalisté do 20 let šestí na ME

Basketbalisté do 20 let obsadili na mistrovství Evropy šesté místo a vyrovnali nejlepší český výsledek na šampionátu této věkové kategorie z roku 2015. V zápase o pátou pozici s Litvou téměř celou dobu vedli, ale nakonec prohráli 85:94.

Sobota 20. 7. 2024

Češky pojedou na MS v lakrosu

České reprezentantky v lakrosu obsadily na mistrovství Evropy v portugalské Braze sedmou pozici. V zápase o konečné umístění porazily Itálii 15:14 v prodloužení a zajistily si tím postup na světový šampionát.

Muchová postupuje

Tenistka Karolína Muchová postoupila na antukovém turnaji v Palermu poprvé od loňského US Open do semifinále.

Pátek 19. 7. 2024

Brankář Hladký podepsal v Burnley

Český fotbalový brankář Václav Hladký podepsal dvouletou smlouvu s Burnley, které sestoupilo z Premier League. Třiatřicetiletý gólman na jaře pomohl k postupu z druhé ligy Ipswichi, kde mu poté vypršel kontrakt.

Krejčíková v Praze jen ve čtyřhře

Tenistka Barbora Krejčíková nastoupí na turnaji Livesport Prague Open pouze ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Z účasti ve dvouhře se wimbledonská šampionka omluvila kvůli nabitému programu před olympijskými hrami a rychlému přechodu mezi různými povrchy.