Ve sportovním areálu v Hanušovicích způsobily povodně škody za 60 milionů. Otevře nejdřív za 2 roky

Sportovci z Hanušovic na Šumpersku přišli při povodních v půlce září o svůj areál. Velká voda poničila fotbalové hřiště nebo tenisové kurty. Zaplavila taky tělocvičnu. Škody se pohybují v desítkách milionů korun. Sportovní areál chce město znovu otevřít nejdřív za dva roky. Fotbalisté zatím hrají v okolních obcích.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky po povodních na fotbalovém hřišti v Hanušovicích

Trosky po povodních na fotbalovém hřišti v Hanušovicích | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Situace je vážná, není dobrá. je to totální devastace sportoviště, nejen fotbalové hřiště, ale i tenisových kurtů,“ uvádí nezávislý starosta Hanušovic Marek Kostka s tím, že funkčních míst pro sportování ve městě moc nezůstalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Škody sportovního areálu v Hanušovicích šplhají až do 60 milionů. Otevřít by ho mohli nejdřív za dva roky

„Například tato budova je určena k demolici, protože je ve stavu, kdy už se asi nebude dát používat,“ dodává. Zmíněná přízemní budova stojí u fotbalového hřiště a vedle zázemí klubu v ní byla i restaurace. 

„Je tu všechno, co řeka po svém toku nasbírala. Dřevo, železné trubky, nepořádek, sutě z domů, zkrátka jakákoliv naplavenina,“ popisuje předsedkyně FK Hanušovice Silva Miklasová devastaci hřiště.

Hanušovice hrají venku

Fotbal se v této sezoně přímo v Hanušovicích nejspíš hrát nebude. Hřiště teď poskytují hanušovickým fotbalistům podle Miklasové kluby v okolí.

 „Výpomoc nám nabídla Malá Morava, kdy na podlesí využíváme jejich hřiště, a pro dorostence využíváme hřiště v Bratrušově. No a naši muži, ti to mají nejhorší, ti jezdí na každý domácí zápas prostě ven,“ vysvětluje předsedkyně klubu.

Škody na sportovních zařízeních dosáhnou v Hanušovicích podle starosty Marka Kostky výše desítek milionů korun. 

„Jenom fotbalové hřiště a tenisové kurty máme předběžně, a to je opravdu hrubý odhad, na nějakých 40 milionů. Myslím, že všechna sportoviště vyjdou na nějakých 60 milionů korun, na což asi mít peníze v rozpočtu nebudeme,“ zmiňuje Kostka, podle něhož je celková škoda zhruba stejná jako roční rozpočet Hanušovic.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme