Historický moment pro český curling. Manželé Paulovi zahájili olympijský turnaj výhrou nad Nory

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi vstoupili do olympijského turnaje smíšených dvojic v curlingu vítězstvím. Český pár většinu zápasu s Nory Kristin Skaslienovou a Magnusem Nedregottenem prohrával, ale nakonec obhájce bronzových medailí v Pekingu porazil 7:6 v nastavení.

Peking (Aktualizováno: 15:25 2. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při historické české premiéře v curlingu na olympiádě se Paulovým v hale Ice Cube zpočátku nedařilo. Po dvou endech prohrávali 0:2 a po sedmi z osmi 3:6.

Medailové naděje v Pekingu: Ledecká je favoritkou, rychlobruslařky a Davidová mohou překvapit

Číst článek

V závěrečném endu ale měli po chybě Skaslienové šanci na čtyři body a výhru. Poslední kámen z ruky Paulové byl sice krátký, přesto po zisku tří bodů vyrovnali na 6:6 a vynutili si prodloužení.

V extra endu si připravili výhodnou pozici a Skaslienové se nepovedlo nejblíže středu postavený český kámen vyrazit. Češi tak oslavili vítězství 7:6 a radost s nimi sdílela v hledišti i část hokejistů.

České duo mělo z výhry radost, Zuzana Paulová ale zároveň nešetřila sebekritikou. „Jediné, co mě asi omlouvá, je fakt, že to byl zápas, kdy člověk hraje o první vítězství na olympiádě. Jinak je to skoro neomluvitelné. Osobně si to budu muset obhájit takhle. Byla to premiéra, ale člověk se z toho musí poučit. Příští zápas už se to snad nestane,“ řekla Radiožurnálu. 

V základní části odehrají Paulovi ještě osm zápasů, ve čtvrtek se utkají od 2.00 SEČ se Švédy a od 13.00 SEČ s Australany. Čtyři páry postoupí do semifinále, finále je na pořadu v úterý 8. února.

ČTK, Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme