Na sushi jsem šel několikrát. Je to jídlo, na kterém opravdu ujíždím, řekl Krpálek po návratu z Japonska

Český judista Lukáš Krpálek tráví velkou část sezony v Japonsku, kam pravidelně jezdí na soustředění. V seriálu Radiožurnálu Sport Olympijský rok prozradil, jak se v asijské zemi cítí, čím si ho získala a jaké jsou návraty domů.

OLYMPIJSKÝ ROK Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky.

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Japonsko je pro Lukáše Krpálka druhým domovem. Pravidelně jezdí na tamní univerzity na soustředění a nachází tam ten nejkvalitnější trénink. Japonsko si ale neoblíbil jen kvůli neomezenému počtu kvalitních soupeřů pro souboje na tatami, ale i kvůli jídlu. Zejména oblíbenému sushi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na sushi jsem šel několikrát. Je to jídlo, na kterém opravdu ujíždím, přiznává Krpálek

„Zjistil jsem tam, že mám alergii na jednu rybu. Věděl jsem o tom delší dobu. Tady v Čechách, když jdeme někam na sushi, tak si dávám spoustu druhů a vždycky mě začne brnět pusa a začnu trochu natékat, ale nikdy jsem nepřišel na to, že čeho. Teď jsem si dával lososa a na konec langustu nebo něco takového. Snědl jsem asi čtyři kousky a začala mě brutálně brnět pusa. Takže jsem konečně zjistil, z čeho to mám a tuhle rybu už asi vynechám,“ prozradil Krpálek, kterému ani tato příhoda ale chuť na japonskou specialitu nesebrala.

„Na sushi jsme se vydal několikrát a já si každou tuhle chvíli hrozně užívám, protože to je jídlo, na kterém opravdu ujíždím. Já mám celkově rád japonskou kuchyni, ať si dám cokoliv, tak mi to vždy chutná,“ dodává judista.

3:51

‚Osm kilo se shodit dá, patnáct už je hloupost.‘ Krpálek se v Paříži představí v jiné kategorii, než chtěl

Číst článek

Na soustředění do Japonska rodinu nebere, doma na něj tak čeká vždy velké přivítání se synem Antonínem a dcerou Marianou.

„Každý den jsme si volali. Tondovi je smutno, ale Mariánce úplně. Každý den se ptá, kdy přijedu, kolikrát se ještě vyspinkáme. Domů jsem přijel někdy v půl jedenácté večer a ona si pro mě v noci ještě přišla, jestli nepůjdu spát za ní. Akorát jsem vstával ve tři ráno, to už jsem nemohl spát,“ popisuje návrat domů český olympionik.

Takových brzkých vstávání zažil Krpálek během přípravy na olympijské hry hned několik, ale kvůli úspěchu v Paříži to rád podstoupil. Naposledy minulý víkend, kdy se vrátil z posledního soustředění v Japonsku.

Petr Kadeřábek, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme