Ráno máme dvě fáze na vodě, přibližuje Martin Fuksa, co ho s bratrem Petrem čeká v Paříži

Už v pátek začnou olympijské hry v Paříži. Na nich pojedou v double kanoi bratři Martin a Petr Fuksovi společně. Stejně tak měli dorazit na předolympijskou tiskovou konferenci.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři Martin a Petr Fuksovi

Bratři Martin a Petr Fuksovi | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Bratři Martin a Petr Fuksovi pojedou na olympiádě v Paříži na double kanoi. Na předolympijskou tiskovou konferenci sice vyrazili společně, dojeli ale pozdě a rozděleně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se bratři Martin a Petr Fuksovi těší na olympijské závody v Paříži

„Jeli jsme celou dobu spolu, ale pak jsme už trochu závodili v dopravě, kdo předjede koho,“ vysvětloval pozdní příjezd mladší ze sourozenců Fuksů Petr a dodal, jak k němu došlo.

„Ztratil jsem ho, volal mi 100 metrů před tím, že tam ještě není a já si myslel, že tu jsem. Mezitím mi zavolal zpátky a byli jsme z toho zmatení,“ dodal Petr.

V Paříži se prý nic podobného stát nemůže. „Na závodech se naštěstí pořád vidíme, takže není možné, aby mi utekl a já vím, kdy nastupovat. Tady jsem zmatený, nežiji tady,“ přiznal Petr Fuksa.

Denní režim

Na olympijských hrách jeden druhého nepředjede, protože sourozenci pojedou společně v double kanoi. Jejich denní tréninkový program popsal starší bratr Martin.

„Ráno máme dvě fáze na vodě. Jedna je na rozjetí a pak hlavní trénink, tempa na kilometr a brácha jezdí tempa na pětistovku,“ říká Martin Fuksa, který kromě doublu s bratrem pojede i na singl kanoi. Na tu si nechal vyrobit úplně novou loď.

Otázka ale padla na jejich počet, protože například Josef Dostál, který bude závodit také v singl kanoi na 1000 metrů má hned čtyři plavidla.

„Beru jich šedesát! Ale ne, beru si jednu loď, nepotřebuji jich víc. Jednu mám na singla, jednu na debla. Pepa to bere asi z důvodu, že je těžší a když tam budou vlny, tak potřebuje ještě větší. Já mám jednu a doufám, že tam vlny nebudou a druhá bude náš debl,“ vysvětluje Martin Fuksa.

Ten vstoupí do olympijského závodu až v druhé polovině her. Prvně s bratrem Petrem v doublu na 500 metrů 6. srpna. Den poté pojede v singl kanoi trať dlouhou 1000 metrů.

Karel Schamberger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme