Skokani na lyžích nepostoupili do druhého kola a skončili na desátém místě. Vyhráli Norové

Čeští skokani na lyžích Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka uzavřeli své vystoupení na olympijských hrách v Pchjongčchangu desátým místem v závodě družstev. Od postupu do finále Čechy dělilo 27,4 bodu. Zvítězili Norové, stříbrné medaile berou Němci a bronz Poláci.

Aktualizováno Pchjongčchang (Aktualizováno: 15:18 19. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý skokan na lyžích Andreas Wellinger

Německý skokan na lyžích Andreas Wellinger | Zdroj: Reuters

Norové, kteří už v Koreji posbírali v individuálních závodech tři medaile, vedli po prvním kole před Němci o dva body. Vítěze ze Soči táhl zejména šampion ze středního můstku a stříbrný z velkého můstku na jihokorejské olympiádě Andreas Wellinger.

Třetí bylo v polovině i na konci závodu Polsko v čele s vítězem z velkého můstku Kamilem Stochem. Rakušané, kteří obhajovali stříbro ze Soči, zaostali za medailemi a berou čtvrté místo.

Horší umístění zaznamenali čeští skokani v týmové soutěži jen v Salt Lake City 2002, kde skončili dvanáctí. V Pchjongčchangu byly horší jen týmy Itálie a Jižní Koreje.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme