‚Chci se srovnávat s nejlepšími.‘ Jaroslav Kulhavý plánuje zachránit sezonu na mistrovství světa

V roce 2016 bral olympijské stříbro, loni byl na mistrovství světa také druhý. Na horském kole se v této sezoně Jaroslavu Kulhavému ale tolik nedaří, a tak vyhlíží světový šampionát.

Lenzerheide/Švýcarsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý.

Jaroslav Kulhavý. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

V televizi SRF na diváka vykoukne šampionát horských kol každou půlhodinu a často logicky mluví Nino Schurter. Muž, který Jaroslava Kulhavého porazil na olympiádě v Riu i loni na mistrovství světa.

První medaile na bikerském mistrovství světa. Juniorka Sásková má stříbro

Číst článek

I přesto, že tahle sezona není pro Kulhavého tak povedená, stále chce český závodník pomýšlet na světovou špičku.

„Dřív jsem závody vyhrával, tak to u člověka zůstává. Neřeknu si, že najednou chci jezdit v desítce. Nespokojenost u mě musí být pořád,“ přiznává Jaroslav Kulhavý.

V domácí konkurenci i v letošní sezoně vládne, jenže ve Světovém poháru se letos často pohyboval až ve třetí desítce. Nejlepším umístěním stříbrného medailisty z Londýna je 9. místo z Nového Města na Moravě.

„Kdokoli jiný by dal za moje výsledky mnohem víc. Každopádně se pořád chci srovnávat s těmi nejlepšími,“ potvrzuje 33letý biker, že mu motivace nechybí

Právě závod na mistrovství světa má být v sobotu odpoledne tím, který tento ročník vylepší.

„Čím víc se sezona přestávala dařit, tím víc jsem spoléhal na Lenzerheide, i když jsem v posledních dnech řešil nachlazení. Snad tu nenastydnu. Využiju toho, že trať mi sedí a zkusím tu zachránit sezonu,“ věří Jaroslav Kulhavý.

Ve švýcarském středisku se českému mistrovi daří dlouhodobě, před třemi tedy tam závod Světového poháru vyhrál. V dalších letech přidal druhé a čtvrté místo.

Závod bikerů i s dalšími Čechy – Ondřejem Cinkem, Janem Škarnitzlem a Janem Vastlem začne v půl čtvrté odpoledne. Už po poledni je na programu závod nejlepších žen.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme