Basketbalista LeBron James změní číslo dresu z 23 zpět na 6. Nosil ji v Miami i reprezentaci

Hvězdný basketbalista LeBron James se v příští sezoně NBA vrátí k číslu 6 na dresu. V posledních letech hrál s třiadvacítkou, šestku nosil během čtyřletého angažmá v Miami a patřila mu také na reprezentačních akcích. O chystané změně informoval server The Athletic.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Zdroj: agentura Reuters

Čtyřnásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy nosil číslo 23 od začátku kariéry v NBA v dresu Clevelandu a vrátil se k němu i po návratu ke Cavaliers po angažmá na Floridě. V týmu Heat třiadvacítka nebyla k mání, protože ji klub vyřadil na počest legendárního Michaela Jordana.

Basketbalisté Lakers titul neobhájí, LeBronova parta končí už v prvním kole play-off NBA

Číst článek

Po druhém působení v Clevelandu zůstal James věrný číslu 23 i ve třech sezonách v současném působišti Los Angeles Lakers, ačkoliv už po prvním roce zvažoval návrat k šestce.

Třiadvacítky se chtěl vzdát ve prospěch tehdejšího nového spoluhráče Anthonyho Davise, který byl na číslo 23 zvyklý z New Orleans. Proti byla společnost Nike, která je oficiálním dodavatelem dresů pro NBA; podle propočtů stanice ESPN by tehdejší opožděná změna čísla vyšla na desítky milionů dolarů vzhledem k vynaloženým nákladům na už vyrobené dresy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme