Tenistka Kvitová ve čtvrtfinále v Miami nestačila na Światekovou. Prohrála dvakrát 3:6

Česká tenistka Petra Kvitová si semifinále na turnaji v Miami nezahraje. Ve čtvrtfinále vypadla s budoucí světovou jedničkou Igou Światekovou z Polska, se kterou prohrála dvakrát 3:6.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Kvitová od začátku tahala za kratší konec a nevypracovala si jediný brejkbol. Se Światekovou nakonec prohrála za 77 minut a na první semifinálovou účast v Miami nedosáhla.

Świateková vyhrála na okruhu WTA patnáctý zápas za sebou. „Jsem teď v laufu a doufám, že mi to ještě nějakou dobu vydrží,“ uvedla dvacetiletá Polka, která se v pondělí stane světovou jedničkou poté, co Ashleigh Bartyová nečekaně ukončila kariéru.

„Uhrát takhle dlouhou sérii vítězství není snadné. Mám upřímnou radost, že jsem zdravá a můžu hrát zápasy s takovými hráčkami, jako je Petra. Ona je legenda,“ řekla Świateková na adresu dvojnásobné wimbledonské vítězky.

O postup do finále si vítězka předloňského Roland Garros zahraje s domácí Jessicou Pegulaovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švýcarska Belinda Bencicová a Japonka Naomi Ósakaová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme