Je super zahrát si s hráčkou ze světové desítky, říká Fruhvirtová před soubojem s Muguruzaovou

Tenistka Linda Fruhvirtová se raduje z dalšího kariérního posunu. V sedmnácti letech se poprvé dokázala probojovat z kvalifikace do grandslamového turnaje. A teď k tomu ještě přidává premiérovou výhru v hlavní soutěži. Po výhře nad Číňankou Wang Sin-jü postoupila do druhého kola, ve kterém se utká s někdejší světovou jedničkou, Španělkou Garbině Muguruzaovou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová | Zdroj: Reuters

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová se poprvé zaradovala z grandslamové výhry a na US Open v New Yorku postoupila do druhého kola. Zřejmě není náhoda, že zatím největších výsledků dosahuje v Americe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Linda Fruhvirtová těší na další zápas na probíhajícím US Open

„Je to samozřejmě super zahrát si s hráčkou z top 10, která vyhrála grandslamy. Na zápas se moc těším,“ těší se Linda Fruhvirtová na utkání se slavnou Španělkou, která dokázala vyhrát Roland Garros i Wimbledon, a před dvěma lety byla také ve finále Australian Open.

A bude to další velké utkání, které talentovaná česká tenistka zažije v Americe. Tam zatím vybojovala většinu významných výher kariéry.

V Charlestonu dosáhla ještě jako patnáctiletá na první vítězství na elitním profesionálním okruhu WTA, letos zářila i na velkém podniku v Miami, kde po výhrách nad soupeřkami ze světové dvacítky, Belgičankou Elise Mertensovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou, prošla do osmifinále.

„Asi se mi tu hraje dobře, cítím se tu dobře a lidi mě vždy podporují, chodí na zápasy a fandí mi. Je tu dost velkých turnajů, takže je to dobré,“ naráží Linda Fruhvirtová na velký počet severoamerických turnajů, které může na profesionálním okruhu navštěvovat.

Posun v žebříčku

Občas využila zázemí silné agentury a nabídnuté divoké karty od pořadatelů, ale možná se blíží doba, kdy už si účast zaslouží díky svému žebříčku, který může hodně vylepšovat i teď v New Yorku.

„Beru to jako takový dílčí úspěch na dlouhé cestě, ale ještě nevidím konec té cesty. Je to další krok a je to fajn,“ vypráví v New Yorku Hynek Fruhvirt, který na dálku sledoval i senzační úspěchy druhé tenisové dcery, patnáctileté Brendy.

Ta teď vyhrává jeden menší turnaj za druhým, a je dost možné, že na další grandslam, do Austrálie už pojede celá rodina spolu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme