Krejčíkové se Madridu nadále daří, postoupila do osmifinále. Na turnaji skončila Bouzková

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do osmifinále turnaje v Madridu. Jedenáctá nasazená hráčka porazila Číňanku Wang Si-jü 6:4, 6:1 a zůstala ve hře jako poslední z českých reprezentantek ve dvouhře. Marie Bouzková ve 3. kole vypadla a nezopakuje na zdejší antuce loňskou účast mezi šestnáctkou nejlepších. Třetí nasazené Američance Jessice Pegulaové podlehla za dvě a čtvrt hodiny 4:6, 6:7.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Foto: Angelika Warmuth | Zdroj: Reuters

Krejčíková, která v Madridu startuje v singlu poprvé, potřebovala k postupu do osmifinále necelou hodinu a půl.

Ve druhém setu byla blízko k tomu, aby Číňanku vyprovodila s „kanárem“, stejně jako v předchozím kole Danku Koviničovou. Nakonec ale duel nedopodávala a uzavřela ho až v následujícím gamu při servisu soupeřky.

O místo ve čtvrtfinále se česká šampionka Roland Garros z roku 2021 utká s Chorvatkou Petrou Martičovou. Na okruhu WTA se spolu ještě neutkaly.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková sehrála se světovou trojkou vyrovnanou partii, v klíčových momentech ale vždy uspěla soupeřka. V úvodním setu česká hráčka ubránila od stavu 3:5 pět setbolů, nakonec ale Pegulaová sadu po 70 minutách vyhrála 6:4.

Také ve druhém dějství dokázala Bouzková oddálit konec, když v desáté hře odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break. V něm už ale Američanka čtvrtý mečbol proměnila a vyhrála ho 7:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme