Fruhvirtová si v Miami zahraje osmifinále, Azarenková jí zápas vzdala. Dál jde i Kvitová

Šestnáctiletá česká tenistka Linda Fruhvirtová si na turnaji v Miami zahraje v osmifinále. Ve třetím kole jí vzdala zápas bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska. Do osmifinále postoupila Petra Kvitová, která si poradila s americkou tenistkou Lauren Davisovou 7:5, 6:1. V dalším zápase ji čeká Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Miami (Aktualizováno: 7:29 28. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Fruhvirtová

Česká tenistka Linda Fruhvirtová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Fruhvirtová v utkání proti dvojnásobné grandslamové vítězce vyhrála první set 6:2 a ve druhé sadě se rychle ujala vedení 3:0. Trojnásobná šampionka z Miami Azarenková poté nečekaně zápas skrečovala a odešla z kurtu.

Siniaková v Miami odstoupila kvůli zdravotním potížím, Muchová skrečovala zápas s Ósakaovou

Číst článek

„Viděla jsem, že nehraje její nejlepší tenis,“ řekla Fruhvirtová v televizním rozhovoru. „Ale takhle jsem vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku,“ dodala.

Češka je nejmladší hráčkou od roku 2004, která se mezi nejlepších šestnáct hráček na Miami Open dostala. Vycházející ruské hvězdě Taťaně Golovinové tehdy bylo šestnáct let a dva měsíce.

Šestnáctiletá Češka už v Miami vyřadila čtyřiadvacátou hráčku pořadí WTA Elise Mertensovou z Belgie. O postup do čtvrtfinále si zahraje se světovou šestkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Slaví i Kvitová

Dvaatřicetiletá Kvitová vydřela úvodní set, v němž si obě hráčky celkem sedmkrát prohrály podání, za necelou hodinu.

Ve druhé sadě už česká tenistka na servisu nechybovala a Davisovou porazila i ve druhém vzájemném duelu. Dva zápasy za sebou dokázala vyhrát v této sezoně teprve podruhé.

S Kuděrmětovovou se Kvitová utká podruhé v kariéře. Oba předchozí vzájemné zápasy vloni vyhrála.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 3. kolo:

Ruud (6-Nor.) - Bublik (30-Kaz.) 6:3, 6:2, Norrie (10-Brit.) - Gaston (Fr.) 6:3, 7:5.

 Ženy: Dvouhra - 3. kolo:

L. Fruhvirtová (ČR) - Azarenková (12-Běl.) 6:2, 3:0 skreč, Badosaová (5-Šp.) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:2, Kuděrmětovová (21-Rus.) - Rogersová (USA) 6:1, 7:5.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme