Dokáže vyhrávat turnaje, i když nemá stoprocentní formu, říká o Sabalenkové expert Wilander

Americká tenistka Jessica Pegulová se večer pokusí získat první grandslamový titul v kariéře. Ve finále US Open se bude moci spolehnout na silnou podporu diváků, ale zároveň vyzve v tuto chvíli asi nejlepší hráčku na tvrdém povrchu, Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková v semifinále US Open

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková v semifinále US Open | Foto: Mike Frey | Zdroj: USA TODAY Sports via Reuters Connect

Sabalenková se na US Open prezentuje extrémně agresivním tenisem. Její forhend létá v průměru rychlostí 129 km/h. Informoval o tom Eurosport. V tomto ohledu nemá Běloruska konkurenci, což se týká jak žen, tak dokonce i mužů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co před finále US Open říká Běloruska Aryna Sabalenková

Na US Open zatím Sabalenková na vrchol nedosáhla. Loni v souboji o titul padla s domácí Gauffovou, předtím dvakrát skončila v semifinále. Neúspěchy minulých let teď prý ale Bělorusku posilují.

„V minulosti jsem tady několikrát dostala za vyučenou. Příležitostí bylo hodně, ale z různých důvodů jsem je nevyužila. Nebyla jsem pořádně připravená, nezvládla jsem udržet emoce na uzdě nebo jsem podlehla atmosféře, kterou tady vytváří publikum. Ale o to větší mám motivaci se do New Yorku vracet, trénovat tvrději a doufat, že tu krásnou trofej jednou nad hlavu zvednu,“ vyprávěla po semifinálové výhře nad domácí Emmou Navarrovou Sabalenková.

1:53

Vím, co asi prožívá, říká Sinner po semifinálovém vítězství nad kamarádem Draperem

Číst článek

Teď je Běloruska znovu blízko newyorské trofeji. V duelu s další Američankou Pegulovou, mimochodem přemožitelkou Karolíny Muchové, bude navíc favoritkou.

„Na tvrdém povrchu není moc hráček, které by Sabalenková nedokázala porazit. A s každým dalším jejím vítězstvím to budou mít soupeřky těžší a těžší. Navíc Aryna dokáže vyhrávat turnaje, i když nemá stoprocentní formu. To z ní na US Open dělá velkou favoritku. A takovou situaci jsme na ženském okruhu dlouho neměli,“ řekl tenisový expert a sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander pro stanici Eurosport ještě před startem US Open.

A ukazuje se, že Švéd je docela dobrým prorokem. Jestli Běloruska Sabalenková svojí newyorskou jízdu dotáhne do vítězného konce budeme vědět dnes okolo půlnoci.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme