Čeští biatlonisté se přesouvají do Hochfilzenu, nejlepší individuální výsledek v Kontiolahti získala Davidová

Biatlonisté za sebou mají nabitý první týden nového ročníku Světového poháru. Kromě štafety museli zvládnout vytrvalostní závod, sprint a také stíhačku. Právě v té vybojovala Markéta Davidová nejlepší český individuální výsledek, když se dokázala posunout ze startovní 22. pozice až téměř na rozšířené pódium pro šest nejrychlejších závodnic.

Kontiolahti Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: Petr Slavík | Zdroj: ČTK

„Cením si její střelby. Střílí rychle a dobře a zúročila tak to, co předvádí na tréninku. Nebojí se toho. Je to skvělý příslib do budoucna,“ hodnotil pro Radiožurnál asistent trenéra žen Jiří Holubec dvě položky stíhacího závodu, na kterých minula Markéta Davidová i přes rychlou střelbu jen jeden terč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skončil první Světový pohár v biatlonu letošní poolympiské sezóny.

Česká biatlonová jednička se tak s finským Kontiolahti rozloučila nejlepším individuálním výsledkem nové sezony a s celým týmem už má zabaleno do rakouského Hochfilzenu.

„Myslím, že není prostor vymýšlet žádné novinky. V úterý mě čekají masáže, ve středu rychlý trénink a ve čtvrtek závodíme,“ připomněla Markéta Davidová fakt, že biatlonová sezona pokračuje bez přestávky.

Už ve čtvrtek tak spolu se s dalšími reprezentantkami postaví na start sprintu na 7,5 kilometru.

Na změnu prostředí se už těší nejzkušenější z českých biatlonistů Michal Krčmář, a to pak hlavně díky fanouškům, kteří podle něj udělají po nucené covidové pauze na stadionu v Hochfilzenu tradičně skvělou atmosféru.

„Bude pro nás velké zpestření, že lidé budou po covidové pauze opět chodit. Myslím, že za námi dorazí i někteří Češi. Celkově se těším do střední Evropy, na Hochfilzen a na Francii,“ doplnil v odpovědi Michal Krčmář i francouzské Le Grand Bornan, kam se biatlonisté v nabité sezoně budou stěhovat hned následující týden.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme