Mistryněmi světa ve štafetě jsou Norky, Češky nabraly obrovskou ztrátu už při první střelbě

Norky Synnove Solemdalová, Ingrid Tandrevoldová, Tirill Eckhoffovová a Marte Olsbuová Röiselandová vyhrály štafetu žen na MS v biatlonu. Česko skončilo 15., když se závod nepovedl Evě Puskarčíkové.

Östersund/Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evě Puskarčíkové se v ženské štafetě nepovedla střelba

Evě Puskarčíkové se v ženské štafetě nepovedla střelba | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Naděje české ženské štafety na úspěch na mistrovství světa trvaly přesně pět a půl minuty. Eva Puskarčíková přijela na první střelbu v kontaktu s čelem, jenže špatně zaujala polohu na „ležku“ a šance se postupně rozplynuly.

Kdo a kam střílí? Fanoušky na biatlonovém mistrovství informuje novinka nad terči

Číst článek

Osmi náboji (pěti v zásobníku a třemi náhradními) trefila jen dva terče, takže musela na tři trestná kola, kde kroužila přes minutu. Zpátky na okruh vyjela se ztrátou minuty a 47 vteřin. Když pak vestoje musela dvakrát dobíjet, narostla ztráta na předávce na dvě a půl minuty na čelo.

Bezchybná Jessica Jislová pak vytáhla český tým aspoň do elitní dvacítky, jenže na trestné kolo musela i Markéta Davidová a Veronika Vítková dojela do cíle na 15. místě.

O medaile se bojovalo o čtyři minuty dříve. Z boje o špičku vypadly kvůli trestným kolům sestavy Německa, Francie i Itálie. Ve třetím úseku začalo výrazně ožívat domácí publikum, když se na čelo začala tlačit domácí Anna Magnussonová.

Maličká, pouhých 153 centimetrů vysoká závodnice, předávala s náskokem 20 vteřin a olympijská vítězka a mistryně světa Hanna Öbergová si jela pro zlato.

Jenže nepovedla se jí poslední položka. Sice sestřelila všech pět terčů, ale potřebovala všechny tři náhradní náboje. A zatímco dobíjela, vyčistila položku Norka Marte Olsbuová Röiselandová.

Světové zlato tak získaly Synnove Solemdalová, Ingrid Tandrevoldová, Tirill Eckhoffovová a Marte Olsbuová Röiselandová, druhé skončily Švédky se ztrátou 15 sekund, bronz bere reprezentace Ukrajiny s těsně před mocně finišující Němkou Laurou Dahlmeierovou. 

Mistrovství světa v biatlonu v Östersundu (Švédsko) - štafeta:
Ženy (4x6 km):
1. Norsko (Solemdalová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Röiselandová) 1:12:00,1 hod. (1 trest. okruh + 8 dobíjení), 2. Švédsko (Perssonová, Brorssonová, Magnussonová, Öbergová) -24,3 (0+6), 3. Ukrajina (Merkušynová, Vita Semerenková, Džymová, Valj Semerenková) -35,1 (0+5), 4. Německo -35,6 (1+14), 5. Rusko -43,6 (0+12), 6. Slovensko -53,1 (0+9), 7. Polsko -1:47,1 (0+9), 8. Francie -1:57,4 (3+6), 9. USA -2:22,3 (2+5), 10. Itálie -2:32,9 (1+9), ...15. ČR (Puskarčíková, Jislová, Davidová, Vítková) -3:51,9 (4+9).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme