Biatlonovou štafetu dvojic vyhráli Norové, Puskarčíková s Moravcem skončili devátí

Štafetu dvojic s osmi střeleckými položkami na mistrovství světa v biatlonu vyhráli Norové Johannes Thingnes Bö a Marte Röiselandová před Italy a Švédy, Ondřej Moravec s Evou Puskarčíkovou skončili devátí. Měli ze všech nejlepší střelbu.

Östersund (Aktualizováno: 18:24 14. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec ve štafetě

Ondřej Moravec ve štafetě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Českým reprezentantům se v nejmladší disciplíně v minulosti příliš nedařilo, ale Moravec s Puskarčíkovou dnes skončili hned za nejsilnější osmičkou zemí. Zkušený Moravec nechyboval při střelbě ani jednou, Puskarčíková dobíjela čtyřikrát. Na vítězné Nory ztratili minutu a 34 sekund.

2:18

Kvašené jako v Česku. Biatlonoví fanoušci mohou v Östersundu ochutnat speciální pivo

Číst článek

Moravec a Puskarčíková dostali podle očekávání důvěru, protože se na rozdíl od Davidové, Vítkové, Krupčíka a Krčmáře nedostali do závodů s hromadným startem a oba umějí rychle střílet, což je v závodu dvojic podstatné. Po celou dobu se pohybovali na hraně elitní desítky, na devátou příčku je vytáhl v posledním kole skvěle střílející Moravec.

Všechny velmoci nasadily své hvězdy. Král sezony Johannes Bö si po sprintu a smíšené štafetě doběhl v Östersundu pro třetí titul, Röiselandová se rovněž podílela na úvodním triumfu norského kvarteta v mixu.

Vítězní Norové dnes dobíjeli šestkrát a vyhráli o 13 sekund před Italy Lukasem Hoferem a Dorotheou Wiererovou. Bronz slavila domácí reprezentace díky Sebastianu Samuelssonovi a Hanně Öbergové.

V pátek je na MS volný den, sobota patří štafetám žen i mužů a v neděli šampionát vyvrcholí závody s hromadným startem.

Mistrovství světa v biatlonu v Östersundu (Švédsko):
Štafeta dvojic:
1. Röiselandová, J. T. Bö (Nor.) 35:43,2 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Wiererová, Hofer (It.) -13,4 (0+5), 3. Öbergová, Samuelsson (Švéd.) -20,0 (0+8), 4. Herrmannová, Lesser (Něm.) -30,5 (0+6), 5. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -41,5 (0+5), 6. Pavlovová, Jelisejev (Rus.) -52,7 (0+5), 7. Simonová, Guigonnat (Fr.) -1:06,5 (0+10), 8. Hauserová, Eder (Rak.) -1:08,2 (0+5), 9. Puskarčíková, Moravec (ČR) -1:34,1 (0+4), 10. Bendiková, Rastorgujevs (Lot.) -1:34,3 (0+6).

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme