Začíná Grand Restaurant Festival, přes sto restaurací zve na špičkovou gastronomii
Zvýšit povědomí českých hostů o kvalitě jídla v restauracích má další ročník Grand Restaurant Festivalu. Je v pořadí čtvrtý, začíná dnes a v jeho rámci nabídne více než sto restaurací po celé České republice menu vrcholné gastronomie za nižší ceny.
Festival pořádá už počtvrté známý milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Podle něj se sice sebevědomí českých hostů zvyšuje pomalu, ale přece.
„Máme nejradši hodně velké plné talíře za málo peněz a je nám podstatě jedno, jaká je v tom surovina. Takže já se snažím jen střípkem, tím naším heslem Nejezte blbě, s naším týmem říkat: Přemýšlejte o tom aspoň někdy, buďte odvážní v restauraci, odmítněte jídlo, které vám nechutná, když vám to nechutná, neříkejte to až potom, vyřešte to hned,“ říká Maurer.
Hosté budou moci ochutnat gastronomické speciality, jako například filé z krokodýla nebo křepelčí stehýnka na nádivce z pancetty. V nabídce najdou hosté i známější pokrmy, alespoň podle názvu.
„Nabídneme kulajdu se sušenými hříbky. Bude v tom kašírované vajíčko. Potom to bude králičí stehno, je udělané ve vakuu, máme výborný farmářský špek a jako dezert jsme zvolili tradiční bramborové taštičky plněné povidly se slivovicovým glazé,“ popsal šéfkuchař David Šašek menu, které v rámci festivalu nabídne Coda Restaurant pražského Aria hotelu.
Grand Restaurant Festival potrvá do konce února.