Začíná Grand Restaurant Festival, přes sto restaurací zve na špičkovou gastronomii

Zvýšit povědomí českých hostů o kvalitě jídla v restauracích má další ročník Grand Restaurant Festivalu. Je v pořadí čtvrtý, začíná dnes a v jeho rámci nabídne více než sto restaurací po celé České republice menu vrcholné gastronomie za nižší ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grand Restaurant Festival

Grand Restaurant Festival | Foto: František Ortmann

Festival pořádá už počtvrté známý milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Podle něj se sice sebevědomí českých hostů zvyšuje pomalu, ale přece.

„Máme nejradši hodně velké plné talíře za málo peněz a je nám podstatě jedno, jaká je v tom surovina. Takže já se snažím jen střípkem, tím naším heslem Nejezte blbě, s naším týmem říkat: Přemýšlejte o tom aspoň někdy, buďte odvážní v restauraci, odmítněte jídlo, které vám nechutná, když vám to nechutná, neříkejte to až potom, vyřešte to hned,“ říká Maurer.

Hosté budou moci ochutnat gastronomické speciality, jako například filé z krokodýla nebo křepelčí stehýnka na nádivce z pancetty. V nabídce najdou hosté i známější pokrmy, alespoň podle názvu.

„Nabídneme kulajdu se sušenými hříbky. Bude v tom kašírované vajíčko. Potom to bude králičí stehno, je udělané ve vakuu, máme výborný farmářský špek a jako dezert jsme zvolili tradiční bramborové taštičky plněné povidly se slivovicovým glazé,“ popsal šéfkuchař David Šašek menu, které v rámci festivalu nabídne Coda Restaurant pražského Aria hotelu.

Grand Restaurant Festival potrvá do konce února.

Květa Moravcová, Vojtěch Kouřímský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme