Francois Hollande se rozchází s partnerkou Valerií Trierweiler

Francouzský prezident Francois Hollande se oficiálně rozešel se svou partnerkou Valerií Trierweiler, která už opustila prezidentskou rezidenci ve Versailles. Řekl to agentuře AFP. Na oficiální návštěvu Spojených států v první polovině února už tedy prezident pocestuje sám bez první dámy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oficiálně je prezidentovou partnerkou novinářka Valerie Trierweilerová, s Hollandem jezdí i na státní návštěvy

Oficiálně je prezidentovou partnerkou novinářka Valerie Trierweilerová, s Hollandem jezdí i na státní návštěvy | Zdroj: ČTK

Hollande se s Trierweilerovou rozešel bez snahy partnerství zachránit. Podle informací listu Le Parisien odmítla prezidentova partnerka a reportérka týdeníku Paris Match podepsat společné prohlášení. V průběhu neděle by měla odletět do Indie na charitativní akci už jen jako soukromá osoba.

O rozchodu partnerů nebylo pochyb od Hollandovy tiskové konference. Právník Trierweilorové prozradil médiím, že jeho klientka usiluje v této situaci především o majetkové vyrovnání. Po tomto prohlášení ale byl propuštěn.

Vztah s Trierweilerovou Hollande udržoval od roku 2005, ještě v době, kdy byla vdaná. Svůj vztah veřejně přiznali po rozvodu o pět let později. Bulvár před dvěma týdny přišel s informací, že Hollande má milostný vztah s herečkou Julií Gayetovou, což prezident nepotvrdil ani nepopřel.

Na to, že se Hollande chystá oznámit rozchod s Valerií Trierweiler, dnes odkazovala celý den řada nejen francouzských médií. Elysejský palác to ale odmítal jako fámu.

Jitka Malá, Jan Šmíd, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme