Hlasování pro Utkání hvězd NBA vyhrál Lebron James, nechybí ani Bryant

Nejsledovanější akcí na začátku nového roku bude olympiáda v Soči. V únoru se ale koná ještě jedna akce, na kterou budou směřovat zraky sportovních příznivců z celého světa – Utkání hvězd NBA. Nebudou v něm chybět Lebron James, Kobe Bryant, ani Carmelo Anthony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James z týmu Miami během 4. finálového duelu proti San Antoniu

LeBron James z týmu Miami během 4. finálového duelu proti San Antoniu | Zdroj: Reuters

Hráči se vybírají dvěma způsoby. Prvním je hlasování fanoušků. Basketbalista s největším počtem hlasů na každém postu bude hrát v základní pětce. Druhým způsobem je hlasování hlavních trenérů týmů, kteří vybírají náhradníky, přičemž nesmí volit své hráče.

Fanoušci si v All Star game nejvíc přáli oporu Miami Lebrona Jamese. Ten dostal celkem 1,416,419 hlasů. Do základní sestavy příznivci nominovali i Kobeho Bryanta z Los Angeles Lakers, který po jarní operaci achilovky odehrál v této sezoně jen šest zápasů, než si v prosinci poranil koleno.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nominace do Utkání hvězd NBA se zajímal Štěpán Pokorný

Mimo hru má být ještě minimálně do začátku příštího měsíce. Pokud se Bryant nestihne uzdravit, vybere jeho náhradníka komisař NBA, momentálně David Stern. Nicméně populární Bryant byl pro Utkání hvězd vybrán už pošestnácté.

Víc nominací v historii soutěže si vysloužil jen legendární Kareem Abdul-Jabbar, jenž se objevil v All Star Game devatenáctkrát.

Aktuálně největší formu má další člen základu Utkání hvězd Carmelo Anthony, který předvedl nejlepší střelecký výkon letošního ročníku NBA, New York Knicks díky 62 bodům Anthonyho zvéítězili nad Charlotte 125:96.

"Je to neuvěřitelné, povede se to jen pár hráčům a já byl dneska v takovém stavu, že se mi to podařilo. Kvůli sérii porážek jsem nebyl úplně nažhavený na hru, vůbec bych nečekal, že předvedu takovýhle výkon,“ řekl po zápase Anthony.

Zápas největších hvězd NBA mezi Západem a Východem se odehraje 16. února v New Orleans.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme