Na cestu tramvají mezi Libercem a Jabloncem bude od března možné využít i SMS jízdenku

Na tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou a zpět bude možné využívat SMS jízdenky. V tramvajové lince 11 začnou SMS jízdenky platit od 1. března. Rozšířením sortimentu o tento druh jízdenky se podle dopravního podniku předejde sporům s cestujícími, kteří nechtěně, nebo úmyslně přejíždí přes hranici zóny a jezdí tak načerno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní podnik města Liberec

Dopravní podnik města Liberec | Foto: Tomáš Adamec

Pořízení jízdenky je jednoduché: stačí poslat z mobilního telefonu SMS s příslušným textem a před nástupem do tramvaje počkat na potvrzující zprávu.

Jízdenka do Jablonce přes SMS vyjde na 31 korun a platit bude 60 minut. Je tedy o 5 korun dražší než papírová jízdenka pro stejnou trasu.

Platbu jízdného pomocí SMS a datové jízdenky v zóně MHD Liberec zavedl dopravní podnik už v roce 2009. Ročně se prodá přes 230 tisíc SMS jízdenek.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme