Tomáš Berdych se ve finále turnaje v Dubaji utká s Federerem

Českého tenistu Tomáše Berdycha nezastavil na turnaji v Dubaji ani Němec Kohlschreiber. V semifinálovém utkání Berdych opět neztratil ani jeden set a obhájil loňskou finálovou účast.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále | Zdroj: ČTK

Nejlepší český tenista prožívá skvělé období. Po vítězství na turnaji v Rotterdamu se mu daří i v Dubaji. Podařilo se mu zopakovat loňský postup do finále a v něm se střetne se Švýcarem Federerem.

V prvním setu měl dlouho navrch německý tenista. Hned v první hře sebral Berdychovi podání a až do stavu 5:4 si držel náskok jednoho brejku. Své podání v desáté hře na zisk prvního setu však Kohlschreiber nezvládl a Berdych vyrovnal na 5:5.

Vzápětí se českému tenistovi podařilo získat další dvě hry, a tím vyhrát první set 7:5. Ve druhé sadě si oba hráči drželi servis až do stavu 6:5, kdy šel na podání Kohlschreiber. Berdych se dostal do vedení 40:15, první mečbol ještě neproměnil, ale po druhém už se mohl radovat.

Ve druhém semifinále porazil Švýcar Roger Federer nasazenou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska 2:1 na sety. V první sadě se radoval srbský tenista, když mu stačilo proměnit jediný brejkbol a získat hned úvodní servis Federera.

V dalších dvou setech už ale opanoval kurt Roger Federer. Ve druhém setu vzal Djokovičovi podání za stavu 3:2 a sadu bez problémů doservíroval do vítězného konce. Třetí set pak proměnil ve svoji exhibici, když Djokovičovi povolil pouze dva gamy.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,359.935 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) – Kohlschreiber (7-Něm.) 7:5, 7:5, Federer (4-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 3:6, 6:3, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme