Studenti strojní průmyslovky v Jablonci mají nové dílny a laboratoře

Strojní průmyslová škola v Jablonci nad Nisou má ode dneška nové dílny a laboratoře. Bude se na ně snažit nalákat hlavně nové studenty. Technicky zaměřených žáků totiž stále ubývá. Za poslední roky klesl jejich počet na průmyslovce v Jablonci o polovinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Den otevřených dveří na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze.

Den otevřených dveří na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze. | Foto: Filip Jandourek

Studenti mají kromě jiného ode dneška také novou elektrodílnu, na které se nejlépe naučí praktické věci.

„Místo učebních panelů, které většinou v takovýchto odborných učebnách jsou, jsou tady rozvaděčové skříně, které odpovídají skutečnosti v továrnách,“ říká vyučující Miroslav Polák.

„V každé skříni jsou předpřipravené nějaké úlohy, ale jsou i univerzální, takže se pak dají kombinovat nejrůznější možnosti,“ vysvětluje.

Nástrojaři, obráběči a elektrotechnici mohou díky novým prostorům také pracovat v menších skupinách a mají možnost se na práci více soustředit.

„Připravují si různé díly na soustruzích, frézkách a bruskách a pak je dokončují ručně u ponků – řežou závity, uvrtají si díru, zkompletují a vyzkouší,“ popisuje Jan Prokop, který dnes ráno vedl hodiny nástrojařů v nové dílně.

Šárka Škapiková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme