Ostravané mohou hlasovat o proměně Lesoparku Benátky, vedou sportovní aktivity

Ovlivnit proměnu Lesoparku Benátky v Ostravě mohou stále i obyvatelé města. Vybírat mohou z téměř 60 projektů, a to až do konce dubna. Největší zájem prozatím vzbudily hlavně sportovní aktivity, a to in-line a běžecký okruh, cyklostezky či sportovní areál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proměna lesoparku Benátky

Proměna lesoparku Benátky | Foto: MS architektura a design

Lesopark Benátky na rozhraní mezi ostravskými městskými obvody Mariánské Hory a Nová Ves existuje přes 100 let. Tvář parku ale v současné době vytváří neudržovaný porost, rozpadlý pavilonek s pramenem či opuštěné zahrádky.

Město má za cíl udělat z Benátek a jeho širokého okolí novou relaxační zónu. Obnova zanedbané lokality má přijít celkem na asi 2 miliardy korun, proto chce město rozsáhlé území obnovovat postupně.

„Je jasné, že v nejbližších letech město nebude mít dvě miliardy, aby opravilo tak rozsáhlé území. Takže my vytvoříme nějakou diskusi ve městě a to, o co bude mít veřejnost největší zájem, to vybereme a zrealizujeme,“ uvedl ostravský primátor Petr Kajnar.

Město chce na obnovu lokality využít finanční zdroje z Evropské unie.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme