Pilot Šonka byl po druhém závodě Red Bull Air Race spokojený jen napůl

Osm podniků zahrnuje letošní sezóna závodů nejlepších akrobatických pilotů světa s názvem Red Bull Air Race. Druhý v pořadí vyvrcholil v neděli v chorvatské Rovinji, kde ve vzduchu bojoval o cenné body i český pilot Martin Šonka. Ten nakonec skončil šestý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Šonku (v bílém) v Chorvatsku navštívili: zleva Eva Samková, Tomáš Kraus a Adam Žampa

Martina Šonku (v bílém) v Chorvatsku navštívili: zleva Eva Samková, Tomáš Kraus a Adam Žampa | Foto: Oficiální Facebook Martina Šonky

„Spokojený jsem na půl. Jsem spokojený s umístěním, chtěl jsem vylepšit sedmé místo z předchozího závodu v Abú Dhábí, ale udělal jsem poměrně zbytečnou chybu. Dvouvteřinová penalizace mě stála páté místo, což mě trochu štve,“ uvedl pro Český rozhlas Šonka.

V Chorvatsku se mohl spolehnout na podporu českých fanoušků. V hangáru akrobatického pilota navštívili i skikrosař Tomáš Kraus, olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková nebo slovenský lyžař Adam Žampa.

„Strávili jsme spolu odpoledne, známe se už déle, ukázal jsem jim i letadlo. Byli tady ale i jiní čeští fanoušci, viděl jsem spoustu lidí, kteří mi psali na sociálních sítích. Bylo super vidět české fanoušky a vlát po pobřeží české vlajky,“ přiznal Šonka.

O další body bude do hodnocení seriálu Red Bull Air Race bojovat v polovině května v Malajsii. S pěti body patří jedinému českému zástupci průběžné sedmé místo ze dvanácti závodníků.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme