Petra Kvitová slaví ve Fulneku, dostala klíč od srdce města

Česká tenistka Petra Kvitová po třech letech ovládla grandslamový Wimbledon a tenisový svět se jí klaní. Dnes jí hold vzdalo i rodné město Fulnek, kam čtyřiadvacetiletá tenistka přivezla trofej ukázat. A mimo jiné pro vítězku připravilo překvapení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová slaví svůj wimbledonský triumf v domovském Fulneku

Petra Kvitová slaví svůj wimbledonský triumf v domovském Fulneku | Zdroj: ČTK

Místní obyvatelé nedají na „svou“ Petru Kvitovou dopustit. Když trofej vyhrála v roce 2011, vítalo ji 1500 fanoušků. Letos mělo být slavnostní přijetí v zahradě kulturního střediska komornější, ale přišly čtyři tisícovky návštěvníků.

Tenistku provázel na pódium obrovský aplaus, fanoušci Petře Kvitové demonstrovali velkou podporu stejně jako před týdnem, kdy v Londýně vyhrála Wimbledon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Petry Kvitové do Fulneku sledovala reportérka ČRo Petra Štrymplová

Zástupci města dlouho tajili, jaké pro slavnou obyvatelku města chystají překvapení. Při minulém triumfu získal čestné občanství, letos město své rodačce věnovalo pamětní klíč s srdci Fulneku a srdci Fulnečanů. Dostala také obrovskou kytici od místní princezny Terezky.

Pak už následovaly gratulace. Na pódiu byli rodiče české šampionky a přišel také býval fotbalista Marek Jankulovski, který Petře Kvitové věnoval dres AC Milán, na oplátku dostal tenisovou raketu.

Dvojnásobná olympijská vítězka připravila pro své fulnecké fanoušky poděkování v podobě koncertu kapely Chinaski.

Petr Kadeřábek, Petra Štrymplová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme