Hráči Prague Black Panthers obhájili titul v české lize amerického fotbalu

Hráči Prague Black Panthers porazili ve finále české ligy amerického fotbalu Příbram Bobcats 40:0 a obhájili titul z minulé sezony. Nejužitečnějším hráčem finálového zápasu byl ve vršovickém Edenu vyhlášen Jan Dundáček z vítězného týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prague Black Panthers obhájili na stadionu v Edenu ve finále ligy v americkém fotbalu titul

Prague Black Panthers obhájili na stadionu v Edenu ve finále ligy v americkém fotbalu titul | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

Ligu tak prasžský celek vyhrál i ve druhé sezoně po sjednocení dvanáctinásobných šampionů Prague Panthers s dvojnásobnými mistry Prague Black Hawks.

Pražané se díky širokému kádru vyrovnali i s tím, že v neděli hráli náročné semifinále rakouské ligy ve Vídni, které prohráli 27:41. Jejich útok navíc vedl americký quarterback Kyle Newhall-Caballero, který je se zkušenostmi ze zámořské NFL největší hvězdou české soutěže.

Hned první přihrávkou překonal více než polovinu hřiště a suverénně táhl tým za triumfem. Mimo jiné šedesátiyardovou přihrávkou na touchdown v podání Šindlera. Po něm si za stavu 40:0 už mohl jít na konci třetí čtvrtiny odpočinout a štafetu po něm převzal Jan Dundáček.

Příbram zabrala až v závěru, kdy ji dělilo od skórování jen pět yardů, ale obrana Panterů zabrala a ubránila třetí nulu v sezoně a druhou nejvyšší výhru v ročníku.

Finále České ligy amerického fotbalu:

Prague Black Panthers - Příbram Bobcats 40:0 (7:0, 16:0, 17:0, 0:0)

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme