Sprinter Maslák končí kariéru. Trojnásobného mistra světa a Evropy v hale trápí zranění nohy

Trojnásobný halový mistr světa a Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák končí v 33 letech kariéru. Řekl to serveru Sport.cz. Evropský šampion pod širým nebem z roku 2012 se loučí o rok dříve, než plánoval. Původně chtěl český rekordman skončit příští rok po mistrovství světa v Tokiu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český běžec Pavel Maslák na ME v atletice 2024 v Římě

Český běžec Pavel Maslák na ME v atletice 2024 v Římě | Foto: Iva Roháčková

Maslák závodil naposledy v červnu na mistrovství Evropy v Římě, kde vypadl v rozběhu. Další starty nepřidal kvůli potížím s nohou.

„Noha mě bolela už od haly, asi léty opotřebení. Běhal jsem pod prášky a stejně s bolestí, tak jsem se po Evropě rozhodl dopřát tomu volno od pohybu. Mám zánět burzy na patě u úponu achilovky, takový ten polštářek natékal a způsoboval bolest,“ uvedl Maslák.

Od nového roku bude pracovat na Dukle v oddělení zahraničních styků. Rozlučkový start neplánuje.

„Dokud mě nebolela noha, přemýšlel jsem, že bych se rozloučil v hale, symbolicky v Ostravě. Ale teď to nechám vyšumět a možná se domluvím s Alim (manažerem Juckem), že bych divákům zamával třeba na Tretře,“ řekl havířovský rodák.

Největší úspěchy

Maslák vybojoval na čtyřstovce zlatou medaili na halovém MS v letech 2014, 2016 a 2018, na evropském šampionátu v hale triumfoval v letech 2013, 2015 a 2017. Navíc získal jedno stříbro a tři bronzy se štafetami. Z kontinentálního šampionátu pod širým nebem má kromě titulu také stříbro z roku 2016.

V roce 2012 překonal v hale i venku národní čtvrtkařské rekordy Karla Koláře, které platily přes 30 let. Rekord pod širým nebem postupně vylepšil až na čas 44,79. V hale má jeho český rekord hodnotu 45,24.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme