Soud snížil sprinterskému šampionovi Colemanovi trest. Olympijské hry ale nestihne

Sprinterský mistr světa Christian Coleman dosáhl u Sportovního arbitrážního soudu snížení trestu za zmeškané dopingové zkoušky ze dvou let na 18 měsíců, i tak ale přijde o start na letních olympijských hrách v Tokiu. Distanc mu vyprší v listopadu.

Lausanne (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christian Coleman je světový šampion v běhu na 100 metrů

Sprinterský mistr světa Christian Coleman dosáhl u Sportovního arbitrážního soudu snížení trestu za zmeškané dopingové zkoušky ze dvou let na 18 měsíců | Zdroj: Reuters

Jednotka pro bezúhonnost atletiky zastavila Colemanovi činnost vloni v červnu kvůli tomu, že ho v roce 2019 dopingoví komisaři třikrát během 12 měsíců nezastihli na nahlášeném místě. Dvouletý trest mu Jednotka pro bezúhonnost atletiky potvrdila 22. října, vypršet měl 13. května 2022.

Colemanovi právníci se nevzdávají. Pokud jej neosvobodí, přijde sprinter o olympiádu v Tokiu

Číst článek

Pětadvacetiletý Američan se odvolal k Sportovnímu arbitrážnímu soudu a požadoval snížení nebo úplné zrušení trestu. U arbitráže ale uspěl jen částečně, soud mu zkrátil trest do 14. listopadu letošního roku.

Sportovní arbitrážní soud ve svém zdůvodnění konstatoval, že shledal rozsah Colemanova nedbalostního chování nižší, než bylo uvedeno v původním rozsudku. „Jeho odvolání bylo částečně vyhověno a odpyká si snížený trest na 18 měsíců platný od 14. května 2020,“ uvedl soud v prohlášení.

Mistr světa přijde kvůli dopingovým testům o olympiádu, sprinter Coleman dostal dvouletý distanc

Číst článek

Olympijské hry, které jsou na programu od 23. července do 8. srpna, tak Coleman nestihne, v příštím roce ale bude moci obhajovat mistrovské tituly na březnovém halovém mistrovství světa v Bělehradě i na odloženém světovém šampionátu v Oregonu.

„Ačkoliv oceňuji, že arbitráž správně shledala, že jsem čistý atlet, jsem samozřejmě zklamaný, že přijdu o letní olympijské hry,“ uvedl Coleman v prohlášení pro agenturu Reuters.

Soustředit se hodlá na světové šampionáty. „Zvlášť na první mistrovství světa, které se kdy bude konat v USA, kde mám v plánu obhajovat svůj titul proti novému olympijskému šampionovi na stovce,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme