Dortmund prohrál v německé lize na hřišti nováčka. Bayern deklasoval Mohuč šesti góly

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili ve 3. kole německé ligy Mohuč 6:1 a mají nadále dvoubodovou ztrátu na vedoucí Lipsko. Zatímco v předchozích dvou zápasech nastřílel všech pět branek bavorského velkoklubu Robert Lewandowski, tentokrát se prosadilo šest různých střelců včetně polského kanonýra. To soupeř Slavie v Lize mistrů Dortmund překvapivě prohrál na hřišti nováčka Unionu Berlín 1:3 a poprvé v sezoně ztratil body.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bayernu se radují z gólu v ligovém zápase s Mohučí

Hráči Bayernu se radují z gólu v ligovém zápase s Mohučí | Foto: MICHAEL DALDER | Zdroj: Reuters

Berlínský Union zaskočil favorita z Dortmundu brankou Mariuse Bultera z 22. minuty, hosté ale dokázali už po třech minutách srovnat díky Pacu Alcácerovi. Střelecky aktivnější domácí ale strhli vedení zpět na svou stranu v 50. minutě, kdy se opět trefil Bulter. Pojistku v 75. minutě přidal Sebastian Andersson.

Českým brankářům se na úvod Bundesligy nedařilo. Koubek dostal pět gólů, Pavlenka inkasoval třikrát

Číst článek

Obhájci titulu nevstoupili do zápasu ideálně, už v 6. minutě si na centr naskočil Jean-Paul Boetius a hlavou poslal Mohuč do vedení. Bayern ale ještě do přestávky otočil skóre, poté co se akrobaticky prosadil Benjamin Pavard a po něm v nastaveném čase z přímého volného kopu David Alaba.

Domácí navýšili vedení v 54. minutě díky hlavičce Ivana Perišiče a na něj o deset minut později navázal Kingsley Coman. Čtvrt hodiny před koncem vypálil Lewandowski a šestým gólem v sezoně oslavil nedávné prodloužení smlouvy. Diváky v Allianz Areně krátce nato potěšil i Alphonso Davies.

Bayern vysokou výhrou navázal na poslední vzájemné utkání obou celků na jaře, kdy rovněž na domácí půdě zvítězil 6:0.

Hertha Berlín sice v úvodním kole sezony remizovala právě s Bayernem, zbylé dva zápasy ale prohrála. Ve třetím kole nestačila 0:3 na Schalke, celek z hlavního města si vstřelil dva vlastní góly. Český reprezentační záložník Vladimír Darida odehrál za poražený tým celé utkání.

Celý zápas strávil na hřišti i Pavel Kadeřábek. Jeho Hoffenheim remizoval bez branek na půdě Leverkusenu a jako první tým ho obral v nové sezoně o body.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 6:1 (36. Pavard, 45.+1 Alaba, 54. Perišič, 64. Coman, 78. Lewandowski, 81. Davies - 6. Boetius), Freiburg - Kolín nad Rýnem 1:2 (40. vlastní Czichos - 52. Modeste, 90.+2 Skhiri), Leverkusen - Hoffenheim 0:0, Schalke - Hertha Berlín 3:0 (38. vlastní Stark, 48. vlastní Rekik, 86. Kenny), Wolfsburg - Paderborn 1:1 (56. Brekalo - 12. Oliveira-Souza), Union Berlín - Dortmund 3:1 (22. a 50. Bulter, 75. Andersson - 25. Alcácer).

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme