Českým brankářům se na úvod Bundesligy nedařilo. Koubek dostal pět gólů, Pavlenka inkasoval třikrát

Český brankář Tomáš Koubek obdržel při prvním bundesligovém startu pět gólů a fotbalisté Augsburgu, za které debutoval i stoper Marek Suchý, prohráli v úvodním kole s vicemistrem z Dortmundu 1:5. Nedařilo se ani gólmanovi Jiřímu Pavlenkovi a obránci Theodoru Gebre Selassiemu z Brém, které podlehly doma Düsseldorfu 1:3.

Dortmund/Brémy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Brém Jiří Pavlenka při zákroku.

Brankář Brém Jiří Pavlenka při zákroku. | Foto: Fabrizio Bensch | Zdroj: Reuters

Koubek poprvé inkasoval již ve třetí minutě, když vyrovnal Paco Alcácer. Slabou osmiminutovku si pak defenziva Augsburgu vybrala v úvodu druhého poločasu, kdy se Dortmund prosadil hned třikrát brankami Jadona Sancha, Marca Reuse a znovu Alcácera. Debakl završil v 82. minutě Julian Brandt.

Barcelona na úvod španělské ligy prohrála s Bilbaem. Veterán Aduriz se blýskl výstavními nůžkami

Číst článek

Úvod nové sezony zhořkl i Brémám. Po brance hostujícího Rouwena Hennigse z 36. minuty sice domácí mužstvo vyrovnalo zásluhou Johannese Eggesteina, Pavlenkův tým ale nedokázal v druhé půli pokrýt dva centry do pokutového území a v rozmezí dvanácti minut inkasoval. Prosadili se Kenan Karaman a Kaan Ayhan.

Jediným světlým momentem pro domácí bylo přepsání historických tabulek, neboť Brémy nastoupily k 1867. utkání v bundeslize, čímž překonaly dosavadní rekord Hamburku. Ten hraje od loňské sezony druhou nejvyšší soutěž.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Brémy - Düsseldorf 1:3 (47. Eggestein - 36. Hennings, 52. Karaman, 64. Ayhan), Dortmund - Augsburg 5:1 (3. a 59. Alcácer, 51. Sancho, 57. Reus, 82. Brandt - 1. Niederlechner), Freiburg - Mohuč 3:0 (82. Holer, 84. Schmid, 86. Waldchmidt z pen.), Leverkusen - Paderborn 3:2 (10. Bailey, 19. Havertz, 69. Volland - 15. Michel, 25. Mamba), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (16. Arnold, 60. Weghorst - 90.+1 Terodde),
18:30 Mönchengladbach - Schalke.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme