Frýdek si za faul na Martince nezahraje pět utkání, Oscar za hlavičku v derby tři. Vitíka nepotrestají

Liberecký fotbalista Christian Frýdek dostal za faul na jabloneckého Jakuba Martince zákaz startu na pět soutěžních zápasů. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uvedla v komuniké, že pětadvacetiletému záložníkovi udělila trest na horní hranici, který umožňuje disciplinární řád Fotbalové asociace ČR.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Ladislav Szikszay dává červenou kartu obránci Sparty Martinu Vitíkovi

Rozhodčí Ladislav Szikszay dává červenou kartu obránci Sparty Martinu Vitíkovi | Foto: Radek Vebr | Zdroj: MFDNES + LN / Profimedia

Nejlepší střelec sezony nejvyšší soutěže Jan Kliment z Olomouce si nezahraje tři utkání stejně jako slávistický záložník Oscar Dorley. Stoper Sparty Martin Vitík nebude potrestán za vyloučení v derby, řízení s ním disciplinární komise zastavila.

Lvíčata pro naději na postup musí vyhrát ve Walesu. ‚Věřím, že nás to vybičuje,‘ vítá tlak Chaloupek

Číst článek

Frýdek v sobotním podještědském derby na polovině hřiště ostře zajel do Martince a v 74. minutě dostal rovnou červenou kartu. Slovan v té chvíli v utkání 11. ligového kola prohrával 0:4, nakonec severočeskému rivalovi podlehl 0:5.

„Ač k zápasům, zejména pak derby, emoce patří, zákrok byl daleko za hranou zdravých emocí a férovosti. Naopak šlo z pohledu DK LFA o čin z frustrace, který navíc měl potenciál vážně zranit. Můžeme mluvit o štěstí, že se tak nestalo. Podobné fauly nemají ve fotbale co dělat a DK LFA při jejich hodnocení bude i v budoucnu postupovat nekompromisně,“ uvedl předseda disciplinární komise Jiří Matzner.

Jednatřicetiletý Kliment, který se po sedmi letech dočkal návratu do reprezentace, byl v nedělním duelu s Bohemians 1905 vyloučen už v deváté minutě za hrubé nesportovní chování. Stopera vršovického celku Antonína Křapku udeřil loktem do hrudníku mimo souboj o míč. Sigma v oslabení podlehla „Klokanům“ 1:3.

Oscar v nedělním pražském derby dostal červenou kartu na konci závěrečného nastavení za úder hlavou do sparťana Albiona Rrahmaniho. Hlavní sudí Ladislav Szikszay vyloučil šestadvacetiletého Liberijce po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů. Slavia vyhrála 2:1.

Ještě několik minut před Oscarem obdržel druhou žlutou kartu Vitík za údajné bezohledné kopnutí do lýtka slávistického obránce Tomáše Holeše. Komise rozhodčích FAČR ale v pondělí oznámila, že reprezentační stoper dostal kartu chybně.

Disciplinární řád FAČR umožňuje zastavit disciplinární řízení s hráčem, funkcionářem či klubem jen ve výjimečných případech a pouze za jasně stanovených podmínek. Ve Vitíkově případě ke splnění těchto podmínek došlo.

„Komise rozhodčích FAČR na základě protestu Sparty proti udělení druhé žluté karty ve svém stanovisku potvrdila, že nejenže nebylo vyloučení opodstatněné, ale zároveň nedošlo ani k žádnému přestupku proti pravidlům fotbalu. Vedení soutěže proto protest označilo za důvodný a DK LFA na základě těchto skutečností disciplinární řízení zastavila a hráči neuložila žádný trest. Martin Vitík může nastoupit hned k dalšímu soutěžnímu utkání,“ prohlásil Matzner.

Bohemians 1905 kvůli pronesení a použití pyrotechniky fanoušky v zápase 10. kola se Slavií dostali pokutu 90 tisíc korun. Jejich vršovický rival zaplatí 50 tisíc.

Sparta musí za nevhodné pokřiky fanoušků v utkání s Olomoucí zaplatit 30 tisíc stejně jako Slovácko za vstup neoprávněných osob na hrací plochu v utkání s Karvinou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme