Mladí fotbalisté na Euru v závěru vybojovali proti Slovinsku remízu, znovu jim pomohl vlastní gól

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let na mistrovství Evropy uhráli i ve druhém zápase remízu 1:1. Proti domácímu Slovinsku svěřenci Karla Krejčího dlouho prohrávali, alespoň bod zachránili díky vlastnímu gólu Prelece.

Celje (Slovinsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Česka proti Slovinsku.

Zápas Česka proti Slovinsku. | Foto: Borut Zivulovic | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Karla Krejčího nastoupili do klíčového zápasu v boji o postup ze skupiny s několika změnami v sestavě oproti úvodnímu duelu proti Itálii. V prvních minutách sice čelili Češi mírnému náporu domácích Slovinců, první nebezpečné náznaky šancí si ale vypracovali oni.

Česko - Belgie 1:1. Češi vedení neudrželi, proti favorizovanému soupeři ale uhráli cenný bod

Číst článek

Ve 12. minutě se po centru do vápna u vzdálenější tyče vynořil osamocený Lingr, pořádně zakončit ale nedokázal. Krátce nato po standardce hlavičkoval Ladislav Krejčí, mířil ale vedle. A neuspěl ani aktivní Lingr, který slovinského gólmana prověřil střelou z dálky.

Čeští mladíci postupně získávali půdu pod nohama, jenže pak přišel šok. Ve 32. minutě utekli Slovinci do ojedinělého útoku, na jehož konci se po nedůrazu české obrany dostal k odraženému míči ve vápně Aljoša Matko a poslal svůj tým do vedení.

Slovinci se pak zatáhli do obranného bloku, který se českým fotbalistů dlouho nedařilo prolomit. Když už se některý z Čechů dostal do slibné pozice, jeho centr nebo střelu dokázali domácí zblokovat.

Na pomoc tak musel podobně jako v zápase s Itálií přispěchat jeden z protihráčů. V 86. si totiž srazil do vlastní sítě míč po centru ze standardní situace Nik Prelec. V úplném závěru ještě mohl dokonat obrat Chaluš, po rohovém kopu ale nedokázal v pádu zakončit přesně.

Češi tak uhráli se Slovinskem remízu 1:1, která je ještě drží ve hře o postup. V příštím zápase je ale čeká velmi silné Španělsko.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Celje (Slovinsko):
Skupina B:
Slovinsko - ČR 1:1 (1:0)
Branky: 32. Matko - 86. vlastní Prelec. Rozhodčí: Nyberg - Beigi, Söderqvist (všichni Švéd.). ŽK: Medved, Kolmanič, Kolobarič - Granečný, Chaluš. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme