Fotbalisty Plzně čeká v Konfereční lize Dinamo Záhřeb, další soupeři jsou z Kazachstánu a Kosova

Fotbalisté Plzně narazí ve skupině Evropské konferenční ligy na Dinamo Záhřeb, které ve čtvrtek v závěrečném 4. předkole Evropské ligy vypadlo se Spartou po prohře 1:4, přestože úvodní zápas doma vyhrálo 3:1. Páteční los v Monaku dále Viktorii přisoudil kazašskou Astanu a kosovské Ballkani, jež se v minulé sezoně EKL utkalo s pražskou Slavií.

Nyon (Aktualizováno: 15:19 1. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň | Zdroj: Profimedia

Skupinová část Konferenční ligy začne ve čtvrtek 21. září a vyvrcholí šestým kolem 14. prosince. Do osmifinále přímo postoupí jen mužstva na prvních místech, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích příčkách v Evropské lize.

Finále se odehraje 29. května v Aténách. Minulá sezona vyvrcholila v pražském Edenu, kde zvítězil West Ham s českými reprezentanty Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem.

Plzeňští v letošní kvalifikaci Konferenční ligy zvládli bezporážky tři předkola. Nejprve vyřadili kosovskou Dritu, pak maltskou Gziru a naposledy kazašský Tobol Kostanaj. Západočeši se v soutěži představí poprvé, v uplynulém ročníku hráli elitní Ligu mistrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme