Fotbalový bůh nám dal poslední šanci. Proti Litvě zamakáme na maximum, slibuje Jurásek

Špatný vstup a nervózní závěr zápasu zažili čeští fotbalisté do jednadvaceti let ve Walesu. V Newportu přesto porazili ostrovního soupeře 2:1 a splnili první ze dvou úkolů v cestě do baráže o mistrovství Evropy, které příští rok přivítá Slovensko.

Newport Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté do 21 let se radují ze vstřeleného gólu do branky Walesu

Čeští fotbalisté do 21 let se radují ze vstřeleného gólu do branky Walesu | Foto: Nick Potts | Zdroj: PA / PA Images / Profimedia

„Splnili jsme, co jsme si předsevzali, což bylo to, abychom hráli o postup až do posledního utkání,“ přiznal Jan Suchopárek. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Matěje Juráska a trenéra české fotbalové jednadvacítky Jan Suchopárka po výhře na Walesem

Trenéra českých fotbalistů do 21 let těšilo, že jeho svěřenci výsledkově zvládli zápas ve Walesu. Nebyl ale spokojený se vstupem do utkání v Newportu, kdy Češi přečkali dvě velké šance ostrovního soupeře. „Byli jsme rádi, že soupeř dvě nebezpečné situace nevyužil. Byli jsme velice pasivní, neměli jsme odražené míče a někteří hráči byli až překvapení rychlostí soupeře, i když jsme si to před zápasem ukazovali na videu,“ uznal Scuchopárek.

Trefa Juráska

Češi ožili po úvodním gólu, na kterém měl největší podíl křídelník Matěj Jurásek. Levonohý fotbalista Slavie mířil z prostoru velkého vápna prudce na zadní tyč, jeho střelu si stoper Walesu Baker srazil do vlastní branky. „Z mého pohledu to mimo nešlo,“ tvrdil Jurásek, že i bez Bakerovy teče by jeho zakončení znamenalo vedení 1:0.

Fotbalová reprezentace porazila v Lize národů Albánii 2:0. Obě branky vstřelil útočník Chorý

Číst článek

„Po gólu jsme se uklidnili a začali jsme hrát trochu klidněji. Tlak na nás byl obrovský, i na mě. Brzo jsem dostal žlutou kartu. Paradoxně jsem i rád, protože jsem se poučil z minula a zápas dohrál,“ připomněl slávistický útočník Jurásek, že ve svém posledním duelu za jednadvacítku loni v říjnu proti Dánsku viděl za dvě žluté červenou kartu.

Druhý gól přidal po změně stran Václav Sejk, domácí Velšané pak snížil až v nastavení. Češi tak v Newportu zvítězili 2:1 a v kostrbaté cestě do baráže o evropský šampionát už jim chybí jen jeden krok. V úterý musí doma porazit Litvu.

„Celý tým se těšíme. Před zápasem proti Walesu jsme si řekli, že to musíme zvládnout, abychom ještě mohli zabojovat o poslední krok. Fotbalový bůh nám dal poslední šanci. Dáme do toho všechno a doufám, že přijde plno lidí a budou nás hnát dopředu, abychom to zvládli za celé Česko,“ burcuje před úterním soubojem v Hradci Králové s Litvou Matěj Jurásek.

Motivace dostat do baráže o Euro je obrovská. Turnaj hráčů do jednadvaceti let totiž příští rok uspořádá Slovensko.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme