Hokejová Sparta pod Hořavou poprvé padla, vítězství Litvínova ozdobil hattrickem Kudrna

Hokejisté Litvínova porazili v 28. kole extraligy Spartu 5:2 a Pražané tak po sérii osmi výher od nástupu kouče Miloslava Hořavy poprvé ztratili. Domácí vedli v 26. minutě už 4:0, před svými diváky zdolali Spartu i podruhé v sezoně a za poslední tři domácí duely získali plný počet bodů. Hattrick zaznamenal Andrej Kudrna, dva góly vstřelil další útočník Pawel Zygmunt.

Litvínov (Aktualizováno: 20:56 11. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný gólman Sparty Josef Kořenář

Zklamaný gólman Sparty Josef Kořenář | Foto: Jan Šťastný | Zdroj: ČTK

Jako první zahrozil po minutě hry Zdráhal, ale neuspěl. O chvíli později se proti pravidlům provinil Havelka, ale hosté v přesilovce místo vedoucího gólu inkasovali.

1:31

Vynikající trenér, vynikající psycholog, chválil po výhře Sparty Hořavu útočník Tomášek

Číst článek

Brankář Kořenář se snažil u zadního hrazení rozehrát před dotírajícím Kudrnou, jenže kotouč mu sklouzl z hole, domácí útočník jen obkroužil branku a snadno zavěsil.

V šesté minutě mohl odpovědět Jandus, ale strážce domácí branky Zajíček byl proti. V osmé minutě to byl naopak znovu Kudrna, kdo přidal ranou z kruhu druhý gól.

Jen pár sekund nato zamířil na trestnou lavici Tomášek a nechybělo mnoho, aby Straka zvýšil už na rozdíl tří branek. Litvínov byl nadále aktivnější, ale do přestávky už se stav nezměnil.

Severočeši se však dočkali hned v úvodních fázích druhého dějství. V začínající 24. minutě trefil Jurčík trefil horní tyčku, od Zemanovy brusle se puk dostal k Zygmuntovi a ten ve velké šanci nezaváhal.

Ve 26. minutě slavil znovu, když využil skvělou Havelkovu nahrávku. O pár sekund později nahradil Kořenáře v hostujícím brankovišti Kovář.

A Sparta bleskově ožila se šťastným gólem, kdy puk dovezl do branky v pádu Erik Thorell. Brzy po zahájení hry byl blízko Fronk po výborné Gutově nahrávce, ale krátce nato hráli hosté početní výhodu, v níž našlápl Tomášek, prošel přes všechny čtyři domácí hráče a s přehledem zakončil.

Spartu mám rád, dohodli jsme se rychle, popsal jednání s klubem Hořava. Pomáhat mu bude Švéd

Číst článek

Při hře ve čtyřech na obou stranách pálil Kudrna těsně vedle. Pak hráli hosté 23 sekund čtyři na tři, ale bez úspěchu, přestože již v klasické přesilovce měli velké příležitosti Sobotka a Tomášek.

Ve 39. minutě dohrál Buchtele u hrazení nešetrně Demela a vyvolal tak velkou bitku, sám však tím dnes po trestu na pět minut a do konce utkání dohrál.

Zkraje třetí části mohl tým Vervy trošku uklidnit Stránský, jenže jeho střela zazvonila pouze na brankovou konstrukci za Kovářem.

Ve 47. minutě minul cíl z dobré pozice Hlava. Domácí pak sehráli dobrou přesilovku, v níž nebyly daleko od navýšení skóre opět Stránský a zejména Zdráhal, ale na stavu 4:2 se nic nezměnilo.

Stránský pak zakončoval přečíslení dvou na jednoho, ale dnes mu nebylo přáno - fantastickým zákrokem ho vychytal Kovář. Už pět a půl minuty před vypršením základní hrací doby Pražané zariskovali a sáhli ke hře bez gólmana, ale na dostřel se nedostali. Kudrna naopak využil nabídnuté šance a završil hattrick.

28. kolo hokejové extraligy:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme