Hrajeme už trochu jako Finové. Sklenička si pochvaluje systém hry pod trenérem Jalonenem

Hokejová reprezentace znovu porazila Švédsko. Na rozdíl od předchozího duelu v Ostravě, kde Češi rozstříleli soupeře 9:3, přišlo na úvod Švédských her těsné vítězství 2:1. V zápase, ve kterém Češi rozhodně nedominovali tak jako naposledy.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se radují po gólu

Čeští hokejisté se radují po gólu | Foto: Henrik Montgomery | Zdroj: ČTK

„Líbí se mi, jak tým bojuje. Určitě má týmového bojovného ducha,“ ocenil trenér Kari Jalonen mentalitu národního týmu. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenéra Jalonena a obránce Skleničky po zápasu se Švédskem

I když byl s výkonem spokojený a pochválil gólmana Langhamera i hru v oslabení, moc dobře věděl, že jeho tým v utkání nedominoval.

„Švédové byli celý zápas lepší než my. Měli spoustu dobrých šancí. My jsme dali první gól a pak jsme víceméně jenom bránili,“ přiznal střelec prvního gólu David Sklenička, který si zase pochvaloval systém hry pod stále ještě novým trenérem.

Máte rádi hokej? Tipněte si vývoj a vítěze Mistrovství světa v hokeji 2022

Číst článek

„Obzvlášť když nejste v zápase lepší, tak je to vlastně za odměnu, že celou dobu dřete a snažíte se, abyste gól nedostali. Myslím, že takhle nějak to hrají Finové v národním týmu, kde vlastně dostávají jeden, maximálně dva góly. A taky o jeden nebo dva góly vyhrávají. Už je tady možná vidět ta podobnost a doufáme, že to přinese podobné úspěchy jako Finům,“ dodal obránce.

Další takový pokus zatím v uvozovkách jen na Švédských hrách budou mít Češi ve dvou utkáních ve Stockholmu o víkendu. A rozhodně v jiné sestavě. Úvodní výhru v turnaji viděl třeba už i Tomáš Hertl, který dorazil posílit tým z NHL.

„Nejen Hertl, ale všichni tři už jsou tady,“ dodal kouč Jalonen. Počítat tak může i Šimkem a Simonem. S nimi se dohodne, jak se cítí po dlouhém přesunu. 

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme