Nedvěd se na sobotní rozlučku proti Jágrovi těší, i když říká, že jde o 'hokejovou sebevraždu'

Souboj hokejových velikánů nabídne sobotní prvoligová bitva mezi Benátkami nad Jizerou a Kladnem. Hlavním protagonistům je přitom dohromady 91 let. Dres farmy libereckých Bílých Tygrů oblékne šestačtyřicetiletý Petr Nedvěd a ten kladenský stále ještě pětačtyřicetiletý Jaromír Jágr. Zatímco Jágr ještě aktivně hraje, pro Nedvěda je to definitivní rozlučka s kariérou. V pražských Letňanech s Nedvědem mluvil reportér Radiožurnálu.

Rozhovor Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nedvěd v rozhovoru s Pavlem Petrem z Radiožurnálu

Petr Nedvěd v rozhovoru s Pavlem Petrem z Radiožurnálu | Foto: Jan Čadek

Proč s sebou nemáte hokejky?
Včera jsem si tu byl zabruslit a potom jsem si nechal vysušit výstroj na Spartě v domnění, že tam mám i hokejky, ale ukázalo se, že jsem si je nechal doma. Takže když jsem přijel, trochu jsem zazmatkoval, ale vrátil jsem se pro ně domů, zabruslil jsem si a bylo to v pohodě.

Pokud Jaromír Jágr nastoupí proti Benátkám v Liberci, hrát proti němu bude Petr Nedvěd

Číst článek

Na náladě vám to ale asi neubralo, protože celou tu hodinu na ledě v Letňanech jste rozdával úsměvy.
V mým věku a v tomhle typu hokeje je to už asi jenom o těch úsměvech, nemá zbytečně cenu se stresovat. Zabruslil jsem si s kamarádama a protože jsem teď tyhle dva dny za sebou na ledě asi po třech měsících, tak se mi to myslím ještě vzhledem k tomu zápasu bude hodit.

Od koho vzešel nápad, že proti Jágrovi v dresu Benátek nastoupíte?
Tahle nabídka vzešla od majitele Petra Syrovátka. Já jsem to uvítal, i když je to taková hokejová sebevražda. Ten zápas a ta myšlenka je samozřejmě někde jinde, takže jsem souhlasil a na zápas se těším.

'Může se stát, že naskočím jen na jedno dvě střídání.' Jágr už je v Česku, podepsal na Kladně

Číst článek

Jaromír Jágr prohlásil, že v krajním případě se může na ledě objevit jen v jednom či dvou střídáních, jak to bude u vás?
Snad vydržím víc než dvě střídání. Uvidíme, nechci nic slibovat. Byl bych rád, kdybych vydržel aspoň třetinu.

S Jaromírem Jágrem jste se potkal v Pittsburghu, jaké to bylo?
Na Pittsburgh a na Jardu vzpomínám samozřejmě hrozně rád, protože to byly asi moje nejlepší sezony v NHL. Zažili jsme spolu spoustu zážitků nejenom na ledě, ale i mimo něj.

Volali jste si před tím zápasem v Liberci?
Jo, volali. Bavili jsme se o tom, ale Jarda říkal, že není v momentální chvíli fit a neví, jak dlouho bude hrát, jestli to bude střídání nebo dvě nebo na třetinu. Tohle všechno necháváme na něj. On sám ví nejlíp, jak se bude cítit a podle toho se to bude všechno odvíjet.

Očekávaný souboj Benátek s Kladnem začne v sobotu v 17 hodin a 30 minut.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme