Posila pro hokejovou Spartu. Přichází útočník Jones se zkušenostmi z NHL

Hokejisty Sparty posílil útočník Blair Jones, který má i zkušenosti z NHL, kde hrál za Tampu Bay, Calgary a Philadelphii. Dvaatřicetiletý Kanaďan naposledy působil v minulé sezoně v Kolíně nad Rýnem v německé DEL. Jones nastoupí už v pátečním domácím extraligovém duelu proti Pardubicím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Blair Jones v dresu Calgary

Útočník Blair Jones v dresu Calgary | Foto: Todd Korol | Zdroj: Reuters

„Je to důrazný pravák, který může hrát na pozici centra i křídla. Kvůli dlouhodobým zraněním Roberta Říčky a Jiřího Černocha jsme potřebovali praváka na jejich pozici. Od Blaira si slibujeme především důraz v předbrankovém prostoru,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Jonese draftovala v NHL Tampa Bay v roce 2005 ve čtvrtém kole na 102. místě. V letech 2006 a 2015 sehrál v NHL za Lightning, Flames a Flyers celkem 132 utkání a připsal si 17 bodů za sedm branek a 10 asistencí. V sedmi duelech play off nebodoval.
V nižší AHL vystřídal dresy Springfieldu, Norfolku, Abbotsfordu, Lehigh Valley, celku Utica Comets i Charlotte a v 466 duelech základní části nasbíral 294 bodů (116+178). V play-off sehrál osm utkání s bilancí 1+1.

Do Evropy se vydal v roce 2016. Nejdříve hrál za Iserlohn a následně se přesunul do Kolína nad Rýnem. V jeho dresu v minulém ročníku v 38 duelech včetně play-off zaznamenal 21 bodů za 11 gólů a 10 přihrávek.

Spartu posiluje kanadský útočník BLAIR JONES! 🇨🇦 Zkušený dvaatřicetiletý hokejista se 132 starty v @NHL naposledy působil německé lize v Kolíně nad Rýnem.
📸FOTO: Dietmar Clotten / @Kölner Haie

15:02 – 27. 12. 2018

5 39

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme