Češi vyhrávají, tak únavu necítím. V hale to je jako na diskotéce, popisuje hokejový dobrovolník

Světový šampionát v hokeji spěje do finiše a v Praze jsou na programu zápasy o medaile. Kromě velké podpory fanoušků se domácí mistrovství neobejde ani bez dobrovolníků. Pomáhají ve fanzóně, před halou, ale i přímo v aréně. V rozhovoru pro Radiožurnál a iROZHLAS.cz jeden z nich prozradil, že únavu nepociťuje i díky skvělým výkonům českého týmu, ale také dobré partě kolegů.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrovolníci na MS světa v hokeji

Dobrovolníci na MS světa v hokeji | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Petře, jak jste se k práci dobrovolníka na světovém šampionátu dostal?
Nejdůležitější je, že mám rád hokej. Už od dětství jsem si ho zamiloval a vysnil jsem si, že bych někdy chtěl být na domácím mistrovství. Jako hokejista jsem se ale neprosadil, takže padla volba jinou cestou. Vyplnil jsem formulář, vybrali mě a jsem tady.

2:10

Narozeniny moc neslavím, ale tyhle si budu pamatovat, přiznává Pastrňák po výhře nad Švédskem

Číst článek

O co se během zápasového dne staráte?
Pomáhám lidem, aby se dostali do správného sektoru. Jinak kontroluji, aby v diváckém sektoru, který mám na starosti, bylo všechno v pořádku.

Zažil jste nějakou nepříjemnou situaci?
Ani ne. Maximálně si někdo splete sektor, tak ho odkážu na ten správný. Nikdo extra nepříjemný na mě nebyl. Lidé jsou tu všeobecně přátelští. I když si dají pár piv, tak se většinou chovají slušně. 

Přece jen turnaj byl dlouhý a trvá 17 dní. Nepociťujete už únavu?
Měl jsem krizi třeba někdy kolem osmého, devátého dne turnaje, kdy těch zápasů bylo hodně. Když se hrálo i v poledne, tak toho bylo dost. Jak už zápasů ubylo ke konci turnaje a navíc to Čechům jde, tak mám energie plno.

Dokážete si vůbec užít hokej, když jste v hale pracovně?
Ano, během třetin je docela dost času na koukání na hokej, takže to si užívám moc.

‚S Dostym uděláme zlato.‘ Fanoušci po skalpu Američanů velebí českého gólmana a Gudase

Číst článek

Během šampionátu se vyhlašuje i dobrovolník dne, který dostane ocenění a je vyobrazen na kostce nad ledem. Co na to říkáte?
Je to skvělé, že organizátoři umí dobrovolníkům poděkovat i touto cestou. Navíc cenu dobrovolníci dostávají i od šéfa IIHF, což je také úžasné. Máme tady dobrou partu lidí a je fajn, že to někdo ocení.

Bavíte se i během doprovodného programu při zápase?
Je to neskutečná show. Přijdu si jako na diskotéce. Co tady předvádí DJ, ale i všichni ostatní, co se starají o zábavu, je úžasné.

Potkal jste se na mistrovství se známou hokejovou osobností?
Skočil jsem do fanzóny, když tam byl Jari Kurri. To je pro mě ikona, i když je to Fin. Bylo fajn ho slyšet, jak promlouvá k lidem. Fotku jsem si s ním neudělal, nějak na to nejsem.

Jak tipujete výsledek nedělních medailových bojů?
Tak Češi vyhrají, to je jasné. Pastrňák dá konečně gól a Švýcary porazíme 3:1. A Kanada smete Švédsko 4:0, protože Švédové byli proti Česku úplně marní.

Ondřej Váchal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme