Hokejisté USA slaví druhou výhru v řadě, výsledkem 3:0 si poradili s Kazachstánem

Hokejisté USA zdolali na mistrovství světa v Rize v základní skupině B dosud neporažený Kazachstán 3:0. Američané si připsali druhou výhru ze tří utkání, Kazachstán vyšel poprvé naprázdno po lépe zvládnutých nájezdech proti domácímu Lotyšsku i obhájcům zlata z Bratislavy Finům. Čisté konto udržel brankář Cal Petersen.

Riga (Lotyšsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jason Robertson v zápase s Kazachstánem

Hokejista Jason Robertson v zápase s Kazachstánem | Foto: Sergei Grits | Zdroj: ČTK / AP

Američané si góly rozložili rovnoměrně do každé z třetin. Hned v úvodu začali náporem a jejich aktivita se promítla i do poměru střel za první dějství, který byl 25:8 (celkem 52:18). Na konci sedmé minuty uklidnil favorita vedoucím gólem Clendening.

1:47

‚Vyjadřujeme solidaritu běloruskému lidu.‘ Starosta Rigy vyměnil na mistrovství světa vlajku Běloruska

Číst článek

Hodně důležitý byl nástup do druhé části. Po 93 sekundách zvýšil Moore a v tu chvíli bylo zřejmé, že pokud se Kazaši chtějí pokusit o další překvapení na účet favorita, potřebují co nejdříve odčarovat Petersenovo kouzlo. Šance však přibývaly hlavně na straně Američanů. Dvě z nich nevyužil Robinson, přestože byl gólu hodně blízko.

Zámořský celek zvládl na výbornou rovněž nástup do třetí třetiny, kdy Drury přizvedl Donatovo nahození a Bojarkin potřetí kapituloval. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto. Tím spíš, když o chvilku později nebyl uznán gól Petuchova pro úmyslné hraní nohou.

Sestřih utkání USA - Kazachstán 3:0

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme