Straka, Zábranský, Pešán nebo někdo jiný? Po mistrovství světa se bude hledat nástupce trenéra Jandače

Kdo povede českou hokejovou reprezentaci, až u ní po květnovém mistrovství světa skončí kouč Josef Jandač? Bude to Martin Straka, Libor Zábranský, anebo někdo úplně jiný? Na otázku, kterou si v těchto dnech kladou mnozí fanoušci, se Radiožurnál zeptal i několika slavných hokejových osobností.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stane se novým trenérem národního mužstva Libor Zábranský?

Stane se novým trenérem národního mužstva Libor Zábranský? | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Končící trenér Josef Jandač svazu doporučil, že by po něm národní tým měl vést právě plzeňský šéf a trenér Martin Straka nebo jeho brněnský protějšek Libor Zábranský.

Že by Straka nebo Zábranský byli pro národní tým dobrou volbou, si shodně myslí například bývalí reprezentanti Richard Farda, Jiří Holeček nebo František Výborný. Podle deníku Sport Straka nabídku vést národní tým odmítl. František Výborný by ale neváhal oslovit ani libereckého kouče Filipa Pešána.

„I když je to mladý kluk, tak u reprezentace dvacetiletých i v Liberci dokázal, že na to má. Na dvacítkách měl po dlouhých letech jeho tým vynikající projev. Tuhle cestu bych určitě doporučoval,“ řekl Radiožurnálu Výborný.

A například Jiří Holeček si u národního týmu dovede znovu představit i Vladimíra Růžičku.

„Já bych se rozhodoval mezi Strakou a Růžičkou. Vláďa Růžička sice není žádný velký mladík, ale do důchodu má taky ještě daleko. Kdo dokázal udělat titul prakticky s béčkovým týmem, když nejely opory? Právě on,“ připomíná Jiří Holeček, že Vladimír Růžička získal s reprezentací i její poslední zlato na mistrovství světa před 8 lety.

Další ztráta reprezentace. Útočník Birner kvůli zranění vypadl z hokejové reprezentace

Číst článek

Trenér ze zahraničí?

Další variantou je, že by národní hokejový tým vedl zahraniční trenér. Ovšem těžko říct, jestli svaz nad takovou možností uvažuje. Na otázky ohledně nového trenéra nechce šéf svazu Tomáš Král odpovídat.

Radiožurnálem oslovené hokejové osobnosti se na tuto možnost ale nedívají příliš pozitivně. Richard Farda připomněl neslavné angažmá kanadského kouče Hanlona u slovenské reprezentace, se kterou na domácím šampionátu v roce 2011 nepostoupil ani do čtvrtfinále.

„Já nevím, jaké s tím mají Slováci zkušenosti, akorát říkali, že se dobře naučili anglicky,“ zavtipkoval Farda.

Od loňska má Slovensko opět kanadského trenéra. Kdo ale povede českou hokejovou reprezentaci, se nejspíš dozvíme až na začátku května, kdy by měl svaz jméno nového kouče definitivně oznámit po zasedání výkonného výboru.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme