Doktor a Ježek rezignovali na své posty v Národní radě pro sport, jde o reakci na spor z olympiády

Národní sportovní agentura bude dost možná muset hledat nové členy pro svůj poradní orgán. Tím je takzvaná Národní rada pro sport, kterou ale její členové opouštějí. Na své posty už rezignovali Martin Doktor a Jiří Ježek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý kanoista Martin Doktor

Bývalý kanoista Martin Doktor | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Národní radě pro sport ubývají členové. Na své posty v poradním orgánu Národní sportovní agentury už rezignovali dva členové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč Martin Doktor končí v expertní pozici v Národní sportovní agentuře

„V pátek jsem poslal e-mail přímo panu předsedovi s tím, že jsem to poslal především do té expertní skupiny, kterou vede pan předseda lyžovaní pan Lukáš Heřmanský. Pak jsem to ještě oznámil na olympijské svazy, aby počítali s tím, že už v té expertní skupině pracovat nebudu,“ řekl Martin Doktor, šéf nedávné olympijské výpravy v Tokiu.

V Národní radě pro sport byl členem expertní skupiny, která má na starosti reprezentaci, talentovanou mládež a resortní centra.

Český olympijský výbor připustil možnost odškodnění nakažených sportovců z leteckého speciálu

Číst článek

Doktorovo vystoupení z poradního orgánu logicky odkazuje na současný případ ohledně sporu kvůli olympijským hrám, nákaze v letadle a následnému postoji Národní sportovní agentury.

Může to teď působit víc jako politika než reálný zájem o český sport. Rezignoval třeba muž, který měl na starosti parasport - Jiří Ježek. Stále aktivní cyklista to oznámil na sociálních sítích.

Šéf národní sportovní agentury Filip Neusser kritizoval Český olympijský výbor za dopravu sportovců do Tokia a následné případy koronaviru v českém týmu, které některým sportovcům znemožnily na hrách startovat i když už byli v Japonsku.

Po návratu z Tokia se zase předseda ČOV Jiří Kejval proti takovýmto slovům ohradil. Reakci Národní sportovní agentury Radiožurnál zjišťuje.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme