Satoranský s Veselým slaví jubilejní titul ve španělské lize, Barcelona ovládla finálovou sérii s Realem 3:0

Čeští reprezentanti Jan Veselý a Tomáš Satoranský pomohli Barceloně získat jubilejní 20. titul ve španělské basketbalové lize. Finálovou sérii s Realem Madrid vyhrál jejich tým 3:0. Katalánci v úterý rozhodli o vítězství na soupeřově hřišti 93:82.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý a Tomáš Satoranský

Jan Veselý a Tomáš Satoranský | Zdroj: Profimedia

Veselý se na výhře podílel 19 body a byl nejlepším střelcem zápasu. K tomu za 20 minut odehraných minut přidal tři doskoky. Satoranský přispěl osmi body, čtyřmi asistencemi a čtyřmi doskoky.

Satoranský byl po Final Four Euroligy tak naštvaný, že nemluvil s novináři. Barcelona skončila bez medaile

Číst článek

Za Real nastřílel 19 bodů Walter Tavares, jenž si připsal i 10 doskoků a zaznamenal double double.

Oba čeští reprezentanti, kteří se sešli v Barceloně před touto sezonou, využili s týmem poslední šanci vybojovat v tomto ročníku vítěznou trofej. V Evropské lize skončila Barcelona čtvrtá poté, co v semifinále prohrála právě s Realem, který nakonec soutěž ovládl.

Neuspěla ani ve Španělském poháru a v Superpoháru podlehla loni v září rovněž madridskému rivalovi.

Ligové finále ale svěřenci kouče Šarunase Jasikevičiuse jasně ovládli a vzájemnou bilanci s Realem v této sezoně si vylepšili na 6:3. Barcelona oplatila „Bílému baletu“ finálovou porážku z minulého ročníku ACB ligy a vrátila se na domácí trůn po dvou letech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme