LeBron James proti Čechům hrát nebude. Basketbalová hvězda bude místo MS léčit zranění a točit film

Sezonu NBA basketbalista LeBron James už kvůli svému zdravotnímu stavu předčasně ukončil. Teď ale také vzal českým reprezentantům naději, že proti nim nastoupí na mistrovství světa v dresu Spojených států v základní skupině. V Číně totiž hrát LeBron James nebude, důvodem ovšem není jen jeho aktuální zdravotní stav.

New York, Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, že bych měl hrát proti LeBronovi. Omluvil se už? Nebo přijede? Třeba ho tam nalákám,“ zajímal se bezprostředně po losu skupin světového šampionátu křídelník české basketbalové reprezentace Jaromír Bohačík, jestli už LeBron James odřekl účast na turnaji v Číně.

USA, Turecko a Japonsko. Čeští basketbalisté mají na mistrovství světa extrémně těžkou skupinu

Číst článek

Tou dobou ještě mohl doufat. Vojtěch Hruban a kapitán národního týmu Pavel Pumprla se těšili, až o zápasech proti superhvězdě amerického basketbalu budou vyprávět v domově důchodců, ale budou muset bránit jiné hvězdy.

Na mistrovství světa startoval LeBron James dosud jen jedinkrát a v jednadvaceti letech si z něj odvezl bronz. A teď to vypadá, že to byla velmi pravděpodobně i jeho derniéra na světovém šampionátu.

Letos sice po 14 letech poprvé bude James v bojích o titul v NBA chybět. Ovšem zatím nic - ani angažování jeho oblíbeného kouče Gregga Popoviche na lavičku reprezentace USA ho k návratu do reprezentace nepřimělo.

„Mám samozřejmě Popa moc rád, ale tohle pro mě není dobré léto,“ přiznal James v rozhovoru pro agenturu AP a dodal, že o účasti na turnaji v Číně vlastně nikdy ani neuvažoval.

Získaný volný čas chce čtyři-a-třicetiletý basketbalista využít na úplné vyléčení prvního vážnějšího zranění v kariéře - letos zmeškal nejvíc zápasů za své působení v NBA kvůli zranění třísel.

Dále se chce věnovat odpočinku, tréninku a v neposlední řadě také natáčení pokračování legendárního Space Jamu, který má jít do kin za dva roky. Mezitím by si ale LeBron James mohl užít v dresu národního týmu rozlučku na olympijských hrách v Tokiu.

„Je to možné. Bude záležet, jak se budu cítit. Olympiádu miluju," řekl hvězdný basketbalista LeBron James - trojnásobný šampion NBA a dvojnásobný vítěz olympijského turnaje.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme